Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Uriaşul stadion Lujniki prinde din nou viaţă. Sume incredibile investite în arena care va găzdui finala Campionatului Mondial din 2018

Uriaşul stadion Lujniki prinde din nou viaţă. Sume incredibile investite în arena care va găzdui finala Campionatului Mondial din 2018

Cupa Mondială

Comentarii

Stadionul moscovit Lujniki îşi redeschide porţile, după patru ani de renovări şi investiţii de 400 milioane dolari, pentru meciul amical de fotbal Rusia - Argentina de astăzi, relatează agenţia DPA.

De şase decenii, arena Lujniki a fost casa naţionalei Rusiei, iar în 1980 a găzduit Jocurile Olimpice de vară, inclusiv ceremoniile de deschidere şi de închidere.

Arena a fost închisă în 2013 şi a intrat în ambiţiosul program de renovări şi construcţii de stadioane pentru organizarea Cupei Mondiale de anul viitor. Rusia a cheltuit 11 miliarde dolari pentru pregătirea CM 2018 în cele 11 oraşe gazdă ale turneului final dintre 14 iunie şi 15 iulie 2018.

Pe stadionul Lujniki se vor juca meciul de deschidere şi marea finală. Construit în anii '50, arena şi-a păstrat faţada istorică, cu coloanele din exterior de culoarea nisipului, în timp ce capacitatea tribunelor, cu scaune plasate aproape de teren, atinge 80.000 locuri. În timp, peste 3000 de meciuri de fotbal s-au jucat pe Lujniki în special între echipele moscovite ŢSKA, Torpedo şi Spartak.

Afla mai multe despre: rusiaargentinalujnikicupa mondialatskamoscova 

viewscnt
Articole similare