Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

US Open oferă cele mai mari premii din istoria tenisului! Cât poate lua Halep dacă va câştiga ultimul turneu de Grand Slam al anului

US Open oferă cele mai mari premii din istoria tenisului! Cât poate lua Halep dacă va câştiga ultimul turneu de Grand Slam al anului

Tenis

Comentarii

US Open a crescut anul acesta premiile acordate câştigătorilor competiţiei. Campionii de la simplu, atât fetele cât şi băieţii, vor lua un premiu de 3,8 milioane de dolari (aproximativ 3,25 milioane de euro). Suma este cu aproximativ un milion de euro mai mare decât cea încasată de Halep pentru victoria de la Roland Garros.

Finaliştii de la New York vor primi câte 1,85 milioane de dolari în timp câştigătorii turneului la probele de dublu feminin şi masculin vor primi 700.000 de dolari de echipă. Jucătorii eliminaţi încă din primul tur vor încasa 54.000 de dolari, iar cei eliminaţi în tururile de calificare vor pleca acasă cu 8.000 de dolari.

Premiile totale însumează nu mai puţin de 53 de milioane de dolari, o sumă record, anunţă Federaţia de Tenis a Statelor Unite, citată de News.ro.

Premiile pentru învingătorii probelor de simplu la celelalte turnee de Grand Slam:

  •  2,6 milioane de euro la Australian Open
  •  2,2 milioane de euro la Roland Gaross
  •  2,5 milioane de euro la Wimbledon

US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se va desfăşura între 27 august şi 9 septembrie.

Articol scris de Kristin BUCUR

Afla mai multe despre: haleppremiius open 

viewscnt
Articole similare