Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

V-aţi gândit la ei? 5 antrenori de top, liberi de contract, către care Real Madrid s-ar putea orienta oricând

V-aţi gândit la ei? 5 antrenori de top, liberi de contract, către care Real Madrid s-ar putea orienta oricând

Real Madrid

Comentarii

Real Madrid l-a numit pe Santiago Solari în poziţia de antrenor interimar pentru următoarele două săptămâni. Argentinianul a şi debutat miercuri, cu o victorie în Cupa Spaniei, 4-0 la Mellila. Pe piaţă însă, există cel puţin 5 variante de antrenori liberi de contract, către care Real Madrid şi-ar putea îndrepta oricând atenţia.

Solari a primit o şansă neaşteptată după demiterea lui Lopetegui de la Real Madrid, mai ales în contextul în care, antrenorul argentinian a fost departe de îndeplinirea obiectivului echipei secunde a clubului blanco în sezonul trecut. Castilla avea ca obiectiv promovarea în Segunda Division, iar Santiago a dus echipa pe locul 11. Pare puţin probabil ca el să rămână pentru mai mult timp la cârma echipei merengue, astfel că telekomsport.ro vine cu 5 variante de antrenori, liberi de contract, cu background puternic, către care madrilenii s-ar putea orienta oricând.

1. Arsene Wenger

Ar putea fi tentat de o aventură pe care a refuzat-o în 2009, atunci când Florentino Perez şi-a început cel de-al doilea său mandat pe Santiago Bernabeu. Este liber de contract, dar se luptă cu teoria că este un antrenor terminat. Ar fi o ultimă provocare cu adevărat tentantă pentru unul dintre cei mai mari antrenori din istoria recentă a fotbalului. Are capacitatea de a conduce un vestiar încărcat de vedete şi este un domn, aşa cum îşi doreşte Perez. Între el şi Zidane sunt destule asemănări, pe care chiar fostul tehnician al Realului le-a recunoscut la un moment dat într-un interviu.

2. Jupp Heynckes

S-a retras din antrenorat. Teoretic. Pentru că Real Madrid poate face pe oricine să se răzgândească. Are o datorie la Madrid, acolo de unde a fost demis în 1998 după ce a câştigat Cupa Campionilor Europeni. CV-ul său este impresionant şi, la fel ca şi Wenger, ar putea fi cu adevărat tentat de o ultimă experienţă atractivă în cariera sa.

3. Leonardo Jardim

Demis de AS Monaco, după ce a adus titlul în faţa lui PSG şi i s-au vândut jucători în valoare de 500 de milioane de euro, Jardim a lăsat o impresie formidabilă în primele 3 sezoane la Monte Carlo. A demonstrat că poate lucra şi cu jucători cu personalitate, dar şi că poate face schimbul de generaţii pe care Real Madrid îl caută în acest moment, după plecarea lui Cristiano Ronaldo. În 2017 a fost desemnat cel mai bun manager din Ligue 1 şi are o filosofie care pe Bernabeu va prinde bine: fotbal ofensiv şi electrizant.

4. Louis Van Gaal

Are în spate un trecut bogat în performanţe, dar imaginea sa a fost afectată de ceea ce s-a întâmplat la Manchester United. Totuşi, Van Gaal este unul dintre mari teoreticieni şi tacticieni din fotbalul modern. Iubeşte fotbalul ofensiv şi vorbeşte limba spaniolă. Se poate impune în faţa unor jucători cu personalitate şi ştie să se facă respectat de către fani, jucători şi uneori, chiar şi de presă. N-a mai antrenat din 2016 şi la 67 de ani nu pare decis să revină în antrenorat. Real Madrid îl poate face să se răzgândească. Un mic detaliu îl trage în spate: e asimilat drept un tip pro Barcelona, după trecutul său în Catalonia.

5. Michel

E legendă pe Santiago Bernabeu şi unul dintre idolii tribunelor în anii 80 şi 90. Fost mare fotbalist al grupării blanco, Michel este un produs al clubului şi cunoaşte, ca nimeni altul, istoria şi viziunea Realului. A antrenat la echipe precum Sevilla, Olympiacos, Marseille, Getafe şi chiar Real Madrid Castilla. În Grecia a câştigat titlul de 3 ori cu Olympiacos. Se potriveşte viziunii clubului: vorbeşte limba, are un comportament decent, e madridista pur sânge, iubeşte fotbalul ofensiv şi are capacitatea de a controla un vestiar precum cel al Realului oricând. A jucat la Real Madrid nu mai puţin de 14 ani câştigând 6 titluri de campion, 4 Supercupe ale Spaniei şi de două ori Cupa UEFA.

Afla mai multe despre: arsene wengerlouis van gaalleonardo jardimjupp heynckesmichelreal madrid 

viewscnt
Articole similare