Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Va fi căldură infernală la ora meciului Germania - România. Medicii avertizează: ”Jucătorii ajung să slăbească 3-4 kg”. Elisabeta Lipă: ”Epuizarea va fi totală”

Va fi căldură infernală la ora meciului Germania - România. Medicii avertizează: ”Jucătorii ajung să slăbească 3-4 kg”. Elisabeta Lipă: ”Epuizarea va fi totală”

Echipa națională

Comentarii

Semifinala Germania U21 - România U21 se va juca pe o temperatură insuportabilă şi specialiştii susţin că jucătorii vor avea mult de suferit din această cauză. În Italia este cod roşu de caniculă şi ziua de astăzi este considerată cea mai călduroasă din acest an.

UEFA a programat semifinala dintre Germania şi România la ora 19:00 şi jucătorii celor două echipe vor fi nevoiţi să suporte temperaturi foarte ridicate. La ora meciului sunt aşteptate nu mai puţin de 40 de grade. Dan Costăchescu, medic de profesie, a declarat pentru Telekom Sport că cele două echipe vor suferi din această cauză şi avertizează că este nevoie de multă atenţie la hidratare. Acesta mai susţine însă că Germania ar putea avea un avantaj, deoarece are în componenţă mai mulţi jucători cu origini în ţările africane:

”Căldura va fi un impediment atât pentru echipa României, cât şi pentru cea a Germaniei. Dacă noi am fi jucat la Ecuator şi ei în Europa ne-ar fi avantajat căldura. Dar aşa, ambele echipe vor avea un disconfort pe timpul jocului. Totuşi, din ce ştiu, echipa Germaniei are câţiva fotbalişti de culoare, care se pot adapta mult mai repede unui disconfort termic.

O mare problemă va fi hidratarea. Staff-ul nostru va trebui să aibă în permanenţă grijă de acest lucru. Hidratarea trebuie bine făcută atât la pauză, dar mai ales la finalul meciului. Normal, după un meci de o intensitate foarte mare - aşa cum se anunţă cel de diseară - jucătorii ajung să slăbească între 3 şi 4 kilograme. Marele pericol îl reprezintă deshidratarea”, a medicul Dan Costăchescu pentru Telekom Sport.

Elisabeta Lipă: ”Epuizarea va fi totală”

Multiplă campioană olimpică la canotaj, Elisabeta Lipă spune şi ea că un astfel de meci este foarte epuizat. Lipă a făcut o comparaţie între ultimii metri ai unei curse de canotaj la 8+1 şi ultimele minute ale unei asemenea partide:

”Va fi foarte greu, pentru că băieţii ăştia vor avea în faţă doi adversari: echipa Germaniei şi căldura. Nu va fi deloc de uşor. Dacă e să fac o comparaţie între ultimii metri ai unei curse de caontaj şi ultimele minute de joc ale partidei de diseară, pot să spun că noi trăgeam pe o distanţă scurtă la intensitate mare, în timp ce ei au intensitatea mare cu câteva mici pauze, dar perioada de joc este de 90 de minute sau poate mai mult, în funcţie rezultat. Un rol extrem de important îl va avea echipa medicală. Staff-ul medical va trebui să fie tot timpul lângă băieţi pentru a încerca pe cât posibil să le ofere hidratarea necesară, pentru că riscurile sunt destul de mari. Gândiţi-vă câte minerale, săruri pierde un sportiv de performanţă atunci când evoluează pe o astfel de căldură. Mirel Rădoi şi-a făcut treaba, i-a antrena foarte bine, i-a adus până în acest punct, acum echipa medicală trebuie să fie la înălţime. Din propria mea experienţă vor pot spune însă că epuizarea este totală”, a declarat Elisabeta Lipă pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: dan costacheromania 

viewscnt
Articole similare