Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vă mai aduceţi aminte de "El Ogro"? Cel mai scump jucător transferat vreodată în Liga 1. Este considerat trădător, însă nu uită experienţa din România

Vă mai aduceţi aminte de "El Ogro"? Cel mai scump jucător transferat vreodată în Liga 1. Este considerat trădător, însă nu uită experienţa din Româniagalerie foto

Fotbal

Comentarii

Atacantul argentinian Cristian Fabbiani, poreclit "El Ogro" (Căpcăunul), pentru gabaritul său, a reprezentat unul dintre cele mai costistoare transferuri făcute vreodată de un club din România. CFR Cluj a plătit celor de la Lanus aproximativ 3 milioane de euro, cu tot cu bonusuri.

În vara lui 2007, când CFR Cluj făcea senzaţie în cupele europene, preşedintele de atunci, Iuliu Mureşan a sperat că a dat lovitura. După luni de zile de negocieri, a ajuns la un acord cu atacantul argentinian Cristian Fabbiani de la Lanus, pentru o sumă de ordinul milioanelor de euro. În România au fost speculat toate sumele posibile cuprinse în 2 şi 3 milioane de euro, în timp ce site-ul de specialitate Transfermarkt.de, scrie negru pe alb: 3 milioane de euro.

La acea vreme, Fabbiani nu traversa cea mai bună perioadă a carierei, însă a avut încredere în conducătorii celor de la CFR Cluj. După un început furtunos, Fabbiani s-a stins în Gruia, sub greutatea kilogramelor sale. Apoi, a fost împrumutat la Newells Boys, acolo unde a fost considerat un adevărat idol. Întors la CFR Cluj, s-a văzut cu toate uşile închise. În acel moment, Fabbiani avea de ales să se întoarcă la Newells sau să meargă la River Plate. A ales a doua variantă şi a devenit "trădător pe viaţă" pentru fanii lui Newells. La 12 ani distanţă, fostul atacant a negat faptul că alegerile sale au fost făcute în funcţie de banii primiţi. Se spune că a refuzat să se întoarcă la Newells din cauza unei datorii de 250.000 pesos pe care o avea de primit.

"Este o minciună, deoarece niciodată nu am jucat pentru bani, mai ales în colţul casei mele. Nu am renunát Newells pentru că îmi datora bani, ci deoarece ajunsesem la un acord cu clubul român că îmi va plăti restul de salariu, în continuare. Mă înţelesesem cu Eduardo Lopez, însă el a pierdut alegerile, aşa că am am renunţat. Newells este cea mai bună echipă la care am evoluat vreodată, alături de cea din România. Am făcut lucruri frumoase împreună, am creat o mare echipă. Chiar am jucat bine în acel semestru", a declarat Fabbiani, pentru presa din Argentina.

Ajuns la 36 de ani, Fabbiani este, încă, jucător în activitate, în Argentina, la Deportivo Merlo. În această vară ar urma să se retragă din activitate. După experienţa de la CFR Cluj, Fabbiani a mai evoluat pentru  River Plate, All Bos, Rivadavia, Sport Boys,  San Luis, Portoviejo, Universitario şi Deportivo Merlo.

Vă mai aduceţi aminte de "El Ogro"? Cel mai scump jucător transferat vreodată în Liga 1. Este considerat trădător, însă nu uită experienţa din România

La CFR Cluj, Fabbiani a bifat 33 de meciuri şi a marcat 11 goluri. Unele dintre ele fiind adevărate bijuterii. Şi-a demonstrat clasa din prima clipă. Un atacant pur-sânge, cu o tehnică ce greu a putut fi văzută pe un teren de fotbal din România. Gigi Becali l-a dorit şi el la FCSB, în trecut, însă aceste a ajuns la CFR Cluj. Cu toate acestea, argentinianul avea un mare defect: iubea mâncarea,mai ales kurtos kalacsul.

"Am ţinut legătura cu Fabbiani, nu mai face fotbal, dar are o afacere. E o poveste simpatică cu el. În Ardeal sunt nişte kurtos kalacs, cu miere, cu zahăr…Eram într-o parcare la un supermarket şi era un chioşc de acest gen, iar Fabbiani a dat de kurtos. A mâncat, i-a plăcut şi apoi am plecat. Şi mai drăguţ e că pleacă Fabbiani de la CFR şi după o lună de zile au dispărut şi oamenii cu chioşchiul respectiv…Ca să aflu că Fabbiani i-a dus în Argentina şi-a făcut patru chioşcuri şi a avut mare succes cu afacerea cu kurtos în Argentina", a povestit Iuliu Mureşan, fostul conducător al CFR-ului, la Prosport. Aşa a ajuns Fabbiani să cântărească la scurt timp 120 de kilograme.

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare