Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vâlcea - CSM Bucureşti 29-30 | Cea mai mare surpriză a ultimilor ani! SCM Rm.Vâlcea poate câştiga titlul în faţa CSM-ului

Vâlcea - CSM Bucureşti 29-30 | Cea mai mare surpriză a ultimilor ani! SCM Rm.Vâlcea poate câştiga titlul în faţa CSM-ului

Handbal

Comentarii

Finala campionatului s-a jucat în sala „Traian” din Rm. Vâlcea, cu casa închisă, în faţa a 3.000 de oameni. Din 2013 de la desfiinţarea Oltchimului, Vâlcea nu a mai dat o echipă campioană în România.

Cele două rivale câştigaseră tot în acest sezon cu excepţia faptului că CSM a pierdut meciul tur cu Vâlcea, scor 19-22. Ţinând cont că foarte probabil, cele două forţe vor câştiga şi restul meciurilor până la finalul sezonului competiţional, partida de la Vâlcea devenea una foarte importantă pentru stabilirea viitoarei campioane a României.

Pentru oltence era important să nu piardă acest duel la mai mult de două sau trei goluri diferenţă, dar nici să nu primească mai mult de 21 de goluri. Dacă ar fi reuşit asta, vâlcencele aveau şanse mari să câştige titlul de campioană.

În minutul 43, CSM conducea deja la Vâlcea cu 5 goluri diferenţă şi punctase de 21 de ori.O demonstraţie de forţă a campioanei en titre care a profitat de timiditatea ofensivă a echipei gazdă şi a făcut diferenţa la finalizare prin individualităţile de marcă din lot. Dar gazdele au reintrat în meci aproape pe nesimţite. Partida s-a strâns în decurs de numai câteva minute şi, profitând de momentele de superioritate numerică au strâns scorul în minutul 51 la 22-23. Reuşita Draganei Cvijic într-un moment în care Vâlcea a fost în inferioritate numerică a reaprins speranţele CSM-ului, dar Vâlcea a revenit imediat şi a redus diferenţa la un singur gol. Gazdele au fost chiar la un pas de egalare cu 6 minute înainte de final, dar Paula Ungureanu a intervenit fabulos în situaţie de unu contra unu.

Finalul a fost unul incandescent. Suportul publicului vâlcean s-a simţit în momentele în care echipa gazdă a avut mai mare nevoie de sprijin. Cam aşa a reuşit Vâlcea să egaleze până la urmă în minutul 57 prin Fraga Fernandez şi din nou cu 30 de secunde înainte de finalul meciului prin Glibko.

Au fost 22 de secunde de final cumplite pentru fanii echipei gazdă, dar şi pentru cei ai oaspeţilor. Florentin Pera a cerut time-out înainte de ultima fază a jocului, la scorul de 28-29. Cu zece secunde înainte de final, gazdele au marcat golul egalizator prin aceeaşi excepţională Fraga Fernandez, iar CSM a înscris de la jumătatea terenului. S-a terminat 29-30, un suces care nu ajută prea mult ”tigroaicele”. Succesul dramatic contra SCM-ului, contează, dar dacă vâlcencele vor câştiga tot până la final, vor deveni campioane ale României. Vâlcea păstrează avantajul meciurilor directelor, dar nu şi-ar mai permite niciun pas greşit în eventualitatea în care CSM Bucureşti câştigă tot până la final.

În urma rezultatului, SCM Râmnicu Vâlcea rămâne lider, cu 51 puncte, în timp ce CSM Bucureşti acumulează 48 de puncte.

15 milioane de euro este bugetul total al lui CSM Bucureşti, pentru toate ramurile sportive.

În mijlocul bucuriei vâlcenilor de la finalul partidei, banner-ul fanilor olteni ”Noapte bună, Bucureşti” a tronat peste toată sala Traian din Râmnicul Vâlcea. 

Control antidoping la meci

La iniţiativa Agenţiei Naţionale Anti Drog, câte două jucătoare de la fiecare echipă au fost selectate pentru controlul antidoping de la finalul partidei. Cele două echipe au fost anunţate la pauză de acest control coordonat de ANAD, agenţie condusă de fostul arbitru internaţional Cristi Balaj. 

Afla mai multe despre: csm râmnicu vâlceacsm bucureşti 

viewscnt
Articole similare