Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Valencia, teritoriu interzis. Real Madrid îl vrea pe Rodrigo, dar în ultimii 22 de ani a cumpărat un singur fotbalist de pe Mestalla

Valencia, teritoriu interzis. Real Madrid îl vrea pe Rodrigo, dar în ultimii 22 de ani a cumpărat un singur fotbalist de pe Mestalla

Real Madrid

Comentarii

Real Madrid caută soluţii pentru a-şi întări ofensiva, iar Rodrigo Moreno de la Valencia pare să fie atacantul pe care şi-l doreşte Julen Lopetegui. Formaţia de pe Mestalla se opune mutării şi cere campioanei europei să-i plătească fotbalistului clauza de reziliere, cifrată la 120 de milioane de euro.

În 1996, Real Madrid dădea lovitura şi îl transfera pe atacantul vedetă al Valenciei, sârbul Predrag Mijatovic. Acesta a fost omul decisiv în finala de la Amsterdam care a adus Cupa Campionilor la Madrid după 32 de ani. Din acel an, gruparea blanco a mai cumpărat un singur fotbalist de pe Mestalla, pe Raul Albiol în 2009 pentru 15 milioane de euro.

10 jucători doriţi de Real Madrid de la Valencia, care n-au mai ajuns pe Bernabeu

Dar Albiol nu a fost singurul fotbalist dorit de Real Madrid de la gruparea levantină. Cu Rodrigo Moreno, numărul fotbaliştilor Valenciei care au fost la un pas de Real Madrid, dar care n-au mai ajuns pe Santiago Bernabeu ajunge la 10.

Gaizka Mendieta, Ayala, Albelda, David Villa, Vicente, Gaya, Nico Otamendi, Andre Gomes şi Rodrigo Moreno au fost pe lista oficialilor blanco, dar niciunul n-a ajuns la Madrid.

Toţi au fost doriţi de Florentino Perez, actualul preşedinte madrilen, care nu se află în cele mai bune relaţii cu oficialii Valenciei.

Gruparea de pe Mestalla a fost condusă între 2001 şi 2004 de Jaime Orti, apoi între 2004 şi 2008 de Juan Soler, din 2009 de Manuel Llorente, iar dupa interimatul asigurat de Vicente Andreu Fajardo şi Amadeo Salvo, clubul a fost preluat de investitorii asiatici care i-au desemnat pe Layhoon Chan (2014 - 2017) şi Anil Murthy (2017 - prezent) în funcţia de preşedinţi ai clubului.

Dacă spaniolii care au condus Valencia între 2001 şi 2014 s-au opus vehement transferurilor de fotbalişti pe Santiago Bernabeu, conducerea actuală doreşte să păstreze jucătorii importanţi pentru ca Valencia să revină în prim planul fotbalului european.

În sens invers, 8 fotbalişti de la Real Madrid au ajuns pe Mestalla

Florentino Perez şi Ramon Calderon, predecesorul său, n-au avut în schimb probleme în a ceda jucători importanţi pe Mestalla.

Valencia i-a transferat de la Real Madrid în ultimii ani pe Santiago Canizares, Juan Mata, Ivan Helguera, Fernando Gago, Daniel Parejo, Sergio Canales, Alvaro Medran şi Denis Cheryshev, adică fotbalişti crescuţi de Real Madrid sau care au evoluat pe Santiago Bernabeu.

Rodrigo este cel mai scump transfer al Valenciei

În 2015, Valencia plătea 30 de milioane de euro pentru Rodrigo, fotbalist care, paradoxal, a fost crescut de Real Madrid şi vândut pe 6 milioane de euro la Benfica.

Rodrigo a devenit cea mai scumpă achiziţie a levantinilor, devansându-i pe Alvaro Negredo pentru care Valencia a plătit 28 de milioane de euro lui Manchester City şi Joaquin, cumpărat de la Betis pentru 25 de milioane de euro.

Oficialii madrileni par să renunţe acum şi la Rodrigo, fotbalist pentru care nu sunt dispuşi să ofere peste 100 de milioane de euro cât cere Valencia. Internaţional spaniol cu origini braziliene, Rodrigo Moreno a marcat luni seara primul gol al Valenciei din noul sezon, în remiza 1-1 cu Atletico Madrid din prima etapă de campionat. Vezi reuşita sa, mai jos.

 

Afla mai multe despre: real madridvalenciarodrigo morenotransferuri,  

viewscnt
Articole similare