Experiențe împreună.
You are here:

Valentin Mihăilă, MEGA transfer! Puştiul minune pleacă de la U Craiova şi devine cel mai scump jucător din istoria Ligii 1

Valentin Mihăilă, MEGA transfer! Puştiul minune pleacă de la U Craiova şi devine cel mai scump jucător din istoria Ligii 1

U Craiova

Comentarii

Valentin Mihăilă s-ar putea duela cu Leo Messi şi alte staruri din La Liga. Villarreal este pe urmele sale, scriu spaniolii.

Cotidianul AS confirmă interesul clubului Villarreal pentru Valentin Mihăilă, fotbalistul Universităţii Craiova.

”Eu cred că Mihăilă va avea o ofertă de peste 10 milioane de euro. În acest moment poate pleca pe 7-8 milioane de euro, dar dacă va mai rămâne un an la Craiova va valora mai mult” mărturisea Silvi Bogdan pe finalul lunii trecute.

Şi Marcel Popescu a vorbit despre situaţia lui Valentin Mihăilă recent. Oficialul oltenilor a lăsat de înţeles că Universitatea ar fi dispusă să renunţe la jucător în schimbul unei sume rezonabile. ”Plecarea lui Mihăilă este posibilă, este probabilă. Să lăsăm piaţa să-şi spună cuvântul, fiindcă a cere preţuri, când nimeni nu ţi-a făcut vreo ofertă...Trebuie să existe o corelare între cerere şi ofertă. Mulţi se interesează de jucători. Este o practică, benefică, însă noi nu suntem interesaţi de vizitiatori, ci doar de cumpărători", a declarat Marcel Popescu

Valentin Mihăilă este dorit de Villarreal. Spaniolii sunt specializaţi în transferuri de tineri fotbalişti de perspectivă

La scurt timp de la acea declaraţie, presa spaniolă scrie că Villarreal îl monitorizează pe Mihăilă. Clubul spaniol este recunoscut pentru atenţia pe care o acordă tinerilor fotbalişti şi, nu de puţine ori, preşedintele Fernando Roig a investit sume serioase în fotbalişti de mare perspectivă.

”El Submarino Amarillo” mai are sub contract un tânăr fotbalist român. Este vorba despre internaţionalul de tineret Andrei Raţiu, cel despre care se spune că va primi o nouă înţelegere din partea clubului spaniol.

De-a lungul timpului, Villarreal a investit zeci de milioane în fotbalişti foarte tineri şi de perspectivă. 13 milioane de euro au plătit spaniolii pentru Nicola Sansone, alte 16.5 milioane de euro au mers în Brazilia pentru Nilmar, în timp ce Matias Fernandez i-a costat 9 milioane de euro. Pentru Enes Unal, Villarreal a plătit 14 milioane de euro, iar pentru Pablo Fornals, Fernando Roig a trebuit să plătească alte 12 milioane de euro. Toţi fotbalişti aduşi de Villarreal înainte să împlinească 23 de ani.

Valentin Mihăilă are doar 20 de ani şi a impresionat nu doar la Craiova, ci si în tricoul echipei naţionale de tineret a României.

  • 7 goluri şi 3 pase decisive are Mihăilă în acest sezon pentru U Craiova
  • 1.3 milioane de euro este cota sa de piaţă
  • Minim 7 milioane de euro vrea Craiova pentru transferul său

Valentin Mihăilă are 20 de ani şi este evaluat la 1.3 milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com. El a jucat 25 de meciuri în actuala stagiune, a marcat 7 goluri şi a reuşit alte trei pase decisive. Este internaţional U21 al României, pentru care a marcat de patru ori în patru meciuri.

Craiova scoate talente pe bandă rulantă

La Craiova, lucrurile sună bine pentru tinerii jucători olteni. Mulţi dintre ei au fost promovaţi la nivelul primei echipe, iar Cristiano Bergodi se află în situaţia de a putea alinia un prim 11 format doar din jucători sub 23 de ani.

Regula U21 nu se resimte în sens negativ la U Craiova. Formaţia din Bănie a promovat mulţi jucători tineri, atât în sezonul trecut, cât şi în actuala stagiune. Atât de mulţi, încât Cristiano Bergodi ar putea linia un prim 11 format doar din jucători foarte tineri.

Portarul Laurenţiu Popescu, fundaţii Ştefan Vlădoiu şi Florin Borţa, mijlocaşii Alexandru Cicâldău, Vasile Constantin şi Valentin Mihăilă sau atacanţii Luis Niţu şi Ştefan Baiaram, fac parte din elita jucătorilor sub 23 de ani care au evoluat în actuala stagiune pentru formaţia din Bănie.

Dacă Cicâldău este marea vedetă a oltenilor, restul fotbaliştilor au fost reale surprize, şi s-au transformat în jucători importanţi, destul de des utilizaţi de antrenorii ”leilor”. Fundaşul Raul Hreniuc (22 de ani) poate fi şi el inclus în echipa ”Under 23” de viitor al oltenilor, chiar dacă el a fost cedat sub formă de împrumut la CS Mioveni, formaţie care impresionează în Liga 2. Iată cum ar arăta primul 11 al oltenilor, format doar din jucători sub 23 de ani.

Laurenţiu Popescu (23 de ani) - Ştefan Vlădoiu (21 de ani), Raul Hreniuc (22 de ani), Florin Borţa (20 de ani) -  Marian Şerban (19 ani), Alexandru Cicâldău (22 ani), Vasile Constantin (20 ani), Valentin Mihăilă (20 ani) -  Luis Niţu (18 ani), Jovan Markovic (19 ani), Ştefan Baiaram (18 ani)

viewscnt
Articole similare