Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vara în care Serie A a depăşit La Liga şi Premier League! TOP 10 transferuri realizate în această vară

Vara în care Serie A a depăşit La Liga şi Premier League! TOP 10 transferuri realizate în această varăgalerie foto
Comentarii

În fiecare an, perioada de mercato din vară reprezintă un moment mult aşteptat de fani şi care produce o mulţime de surpriză. Dacă anul trecut transferurile pe sume uriaşe ale lui Neymar şi Mbappe la PSG au luat ochii, în această vară plecarea lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid a fost marele şoc, însă asta nu înseamnă că spectacolul mutărilor din lumea fotbalului s-a terminat.

Telekomsport.ro prezintă un top 10 al celor mai interesante transferuri de până acum, nu doar dintr-o perspectivă financiar, dar şi a efectului pe care jucătorii îl vor avea la noile echipe. 

10. Justin Kluivert
De la: Ajax Amsterdam
La: AS Roma
Preţ: 17.25 milioane 
 
În ianuarie 2017 a debutat fiul lui Patrick Kluivert la echipa mare a lui Ajax, iar până la finalul anului deja reuşea să înscrie un hattrick în Eredivisie. De obicei, Ajax nu le dă drumul tinerelor speranţe atât de repede, dar având în vedere şi agentul pe care îl are jucătorul de 19 ani, pe Mino Raiola, mutarea la Roma nu mai pare atât de surprinzătoare. Serie A redevine un campionat de top şi Roma joacă din nou în Liga Campionilor, ceea ce înseamnă că Justin are potenţialul să îl ajungă pe tatăl său.
 
9. Ryiad Mahrez
De la: Leicester City
La: Manchester City
Preţ: 67.80 milioane
 
Alături de Jamie Vardy, Mahrez a fost cel mai important jucător al lui Leicester în cel mai bun sezon din istoria lor. Chiar şi după ce echipa a revenit la un nivel mai apropiat de realitate, undeva pe la jumătatea Premier League, algerianul a rămas un jucător de bază. 10 assist-uri şi 12 goluri a reuşit Mahrez în sezonul trecut, iar odată devenit elevul lui Pep Guardiola, îşi poate trece un nou titlu în palmers şi o poate ajuta pe City să îşi îndeplinească visul numit Liga Campionilor. 
 
8. Thomas Lemar
De la: AS Monaco
La: Atletico Madrid
Preţ: 70 de milioane
 
Cu nouă goluri şi 10 assist-uri, Lemar a fost unul dintre cei mai importanţi jucători în sezonul 2016-2017, când Monaco a oferit surpriza şi a câştigat Ligue 1 în defavorea lui PSG. Atletico, care a reuşit să îl păstreze pe Antoine Griezmann, sper ca prin aducerea unui alt campion mondial să se bată de la egal la egal cu FC Barcelona şi Real Madrid pentru titlul din Spania. 
 
7. Aleksandr Golovin
De la: ŢSKA Moscova
La: AS Monaco
Preţ: 30 de milioane
 
Monaco l-a dat pe Lemar pentru 70 de milioane şi l-a adus pe Golovin pentru 30. Pe lângă profit, francezi au dat o lovitură şi din punct de vedere sportiv. Golovin este unul dintre remarcaţii Campionatului Mondial şi a mai fost dorit şi de Chelsea şi Juventus, dar în cele din urmă a ales Monaco.  Golovin a devenit astfel cel mai scump jucător rus din istoria fotbalului, poziţie deţinută până acum de Yuri Zhirkov, transferat în 2009 de la ŢSKA Moscova la Chelsea pentru 20 de milioane de euro.
 
6. Naby Keita
De la: RB Leipzig
La: Liverpool 
Preţ: 60 de milioane 
 
Transferul lui Keita a fost perfectat încă de vara trecută, dar abia acum jucătorul a ajuns sub comanda lui Klopp. Cu Keita în mijlocul echipei, Leipzig au reuşit două calificări consecutive în Europa, imediat după promovarea în Bundesliga. La doar 23 de ani, jucătorul din Guinea ajunge în Premier League, campionat în care are toate şansele să devină un jucător de clasă mondială. 
 
5. Gonzalo Higuain
De la: Juventus
La: AC Milan
Preţ: 18 milioane împrumut (plus 36 transfer definitiv în 2019)
 
Chiar dacă sezonul trecut a înscris doar 16 goluri, Higuain rămâne cel mai prolific atacant din Serie A în ultimii ani. Suma de transfer nu este una foarte mică, dar având în vedere modalitatea de plată, este acceptabilă pentru AC Milan, care au, în sfârşit un atacant de clasă mondială în lot, după plecarea lui Zlatan Ibrahimovici în 2012. 
 
4. Stefan de Vrij
De la: Lazio
La: Inter Milano
Preţ: gratis
 
De Vrij este unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din Serie A, iar Inter a profitat la maxim de faptul că înţelegerea lui cu Lazio expira şi a reuşit să îl ia fără niciun ban, în condiţiile în care olandezul e cotat de Transfermakrt la 40 de milioane de euro. Pe lângă calităţile defensive, de Vrij este un jucător util şi la fazele fixe ofensive, el marcând de şase ori pentru Lazio în sezonul trecut. 
 
3. Jorginho
De la: Napoli
La: Chelsea 
Preţ: 57 de milioane
 
Jorginho era dat la Manchster City până ca venirea lui Sarri să devină oficială la Chelsea, aşadar este clar că italianul naturalizat este "omul" fostului antrenor de la Napoli. În sezonul trecut, Jorginho are un procentaj de 89.5% pase reuşite în Serie A şi deja a arătat de ce este capabil la Chelsea. În primul meci, amicalul cu Perth Glory, a avut 101 de atingeri şi 92 de pase reuşite. 
 
2. Allison
De la: AS Roma
La: Liverpool
Preţ: 72.5 milioane 
 
Alături de ieşirea prematură a lui Mo Salah, portarul a fost marea problemă a lui Liverpool în finala Ligii Campionilor. Liverpool s-a orientat rapid şi l-a făcut pe Alisson cel mai scump portar din istoria fotbalului. Cifrele vorbesc de la sine, brazilianul a avut 17 meciuri fără gol primit sezonul trecut la Roma, în Serie A, iar la 25 de ani ar trebui să apere poarta lui Liverpool mulţi ani de acum încolo.
 
1. Cristiano Ronaldo
De la: Real Madrid
La: Juventus Torino
Preţ: 100 de milioane
 
Despre ce a făcut Ronaldo la Real nu mai poate fi nimic de spus. Mutarea la Torino a fost o undă de şoc în lumea fotbalului, iar suma pare mică pentru ce poate însemna portughezul pentru "bătrâna doamnă". Adus pentru a forţa câştigarea Ligii Campionilor, Ronaldo este o lovitură şi din alte puncte de vedere decât cele sportive pentru campioana Italiei. 
 

Afla mai multe despre: transferuritop 10cristiano ronaldojuventusalissonliverpoolchelsea 

viewscnt
Articole similare