Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vassaras a anunţat care va fi primul meci cu VAR! "Suntem în grafic". Anunţ important pentru cluburile din Liga 1

Vassaras a anunţat care va fi primul meci cu VAR! "Suntem în grafic". Anunţ important pentru cluburile din Liga 1

Fotbal intern

Comentarii

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Kyros Vassaras, a anunţat care ar fi primul meci, din competiţia internă, care ar putea avea parte de sistemul VAR.

Supercupa României din 2022, primul meci care poate avea VAR

Supercupa României va fi organizată pe 10 iulie, cu o săptămână înainte de reluarea Ligii 1, iar meciul poate beneficia de arbitrajul video, anunţă CCA. De altfel, sezonul următor al Ligii 1 ar putea beneficia de VAR. 

"Sistemul VAR stă bine. Ştirile sunt bune, fiindcă am pregătiti planul, suntem flexibili cu acesta, aşa că am ajuns în stadiul de a face pregătirea practică pe teren. Din punct de vedere al arbitrajului, am făcut seminarele, am făcut cursurile, fac şi pregătirea în camera VAR şi este un progres bun. 

Conform planului nostru, cel mai devreme ar putea sa fie la Supercupă. Vrem să începem cu siguranţă în prima zi din sezonul viitor. În acest moment, la cum se prezintă lucrururile, suntem în grafic", a declarat Kyros Vassaras.

Totuşi, preşedintele FRF anunţa că Supercupa României s-ar putea disputa în străinătate. 

”În 2022 ne propunem să organizăm Supercupa României într-una din ţările cu comunităţi mari de români: Italia, Germania, Spania, Marea Britanie, Statele Unite sau Moldova. Oricare dintre aceste ţări poate să reprezinte o opţiune începând cu 2022” a susţinut Răzvan Burleanu, pe finalul anului trecut. 

Şi centralul Radu Petrescu a vorbit despre sistemul VAR: "Pregătirea pentru VAR este în grafic şi azi au fost două brigăzi care au făcut pregătirea, urmează săptămâna aceasta, mai departe, şi astepătm la inceputul sezonului viitor să înceapă meciurile cu VAR. Le transmit că fotbalul se joacă pe teren, să încerce pe cât posibil să respecte arbitrii. Din punctul nostru de vedere, punem mare preţ pe respect. În temele pe care le-am susţinut la curs, o mare discuţie a fost în jurul protestelor şi a simulărilor, deci sunt lucruri care cu siguranţă şi ele pot fi îmbunătăţite.

VAR este mult mai complex decât poate părea la prima vedere. Gândiţi-vă că este un grup de 50 de perosane care trebuie să facă instruirea, 50 şi ceva de persoane care trebuie să luccreze câte doi", a spus arbitrul român. 

Afla mai multe despre: kyros vassarassistem var romaniavar romaniavar liga 1 

viewscnt
Articole similare