Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Veste bombă în Formula 1. Creierul din spatele succesului Mercedes, gata să plece la o rivală. Hamilton l-ar putea urma

Veste bombă în Formula 1. Creierul din spatele succesului Mercedes, gata să plece la o rivală. Hamilton l-ar putea urma

Formula 1

Comentarii

Echipa Mercedes are un început de an de coşmar. După ce startul sezonului a fost amânat, echipa se confruntă cu o criză neprevăzută.

Echipa care a dominat ultimii şase ani din Formula 1 riscă să se dezintegreze din stagiunea viitoare. Viitorul Mercedes este pus la îndoială după ce ziarele britanice au scris că Toto Wolff, creierul din spatele succesului, este gata să părăsească teamul german. Zvonurile au fost alimentate şi de absenţa team-managerului de la videoconferinţa din urmă cu câteva zile, în care s-au discutat schimbările de calendar pe seama epidemiei de coronavirus.

De la aceeaşi conferinţă a absentat şi Lawrence Stroll, patronul echipei Racing Point, iar ziarele britanice au scris că cei doi pregătesc cea mai mare lovitură din ultimul deceniu. Se pare că Toto Wolff negociază acum cu miliardarul canadian, astfel încât să preia conducerea echipei pe care acesta din urmă o conduce. 

O eventuală implicare a lui Toto Wolff la echipa manageriată de Stroll nu este o întâmplare. Din sezonul viitor, Racing Point va intra într-un parteneriat cu constructorul britanic Aston Martin, care în prezent este un aliat extrem de important al celor de la Red Bull. Înţelegerea se va încheia la finalul acestui sezon, iar britanicii au hotărât să se lanseze în Formula 1 cu o echipă care să le poarte numele. Totul a fost posibil după ce Lawrence Stroll a cumpărat aproape 20% din acţiunile constructorului britanic de automobile de lux.

Alături de Toto Wolff, la Aston Martin ar putea ateriza şi campionul mondial Lewis Hamilton, care nu în puţine rânduri a declarat că va rămâne la Mercedes atâta timp cât Wolff va fi la conducerea echipei. Schimbarea va fi posibilă la finalul acestui sezon, când lui Hamilton îi va expira contractul cu Mercedes.

Wolff a vrut să devină şeful Formulei 1, Ferrari i-a pus piedică

Un austriac în vârstă de 48 de ani, Toto Wolff este unul dintre cei mai apreciaţi conducători din Formula 1. Ross Brown l-a propus inclusiv pentru a deveni şeful Formulei 1, după ce Chase Carey se va retrage de la conducerea Liberty Media, compania care deţine drepturile comerciale din Marele Circ, la finalul acestui sezon. Dar Ferrari a dus o întreagă campanie de marketing pentru a-i bloca promovarea. Scuderia de la Marranello a avut până la urmă câştig de cauză, convingându-i şi pe reprezentanţii altor echipe că numirea la şefiaFormulei 1 a unui conducător de la o echipă rivală ar putea pune sub semnul întrebării corectitudinea competiţiei.

Totuşi, plecarea lui Toto Wolff de la Mercedes ar putea fi o veste bună pentru "Căluţul Cabrat", care de ani buni se chinuie să îl atragă pe Lewis Hamilton la Marranello. Plecarea lui Wolff l-ar putea face şi pe britanic să renunţe la contractul cu Mercedes, iar italienii sunt gata să îl atragă cu un contract istoric - 50 de milioane de euro pe sezon. În prezent, Hamilton câştigă 40 de milioane de euro pe sezon la Mercedes.

Afla mai multe despre: formula 1toto wolfmercedesferrarilewis hamiltonaston martin 

viewscnt
Articole similare