Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Veste bună pentru fani. Autorităţile columbiene iau în calcul redeschiderea stadioanelor pentru Copa America

Veste bună pentru fani. Autorităţile columbiene iau în calcul redeschiderea stadioanelor pentru Copa America
Comentarii

Columbia a anunţat, marţi, că intenţionează să redeschidă stadioanele pentru public, dar la o capacitate de 30 de la sută, pentru Copa America 2021 pe care o organizează în asociere cu Argentina şi care a fost amânată anul trecut din cauza pandemiei de Covid-19.

"Copa America fără public nu ar avea sens. Noi suntem deja pe cale să lucrăm la protocolul sanitar pentru a avea o capacitate de aproximativ 30 la sută", a declarat ministrul Sporturilor, Ernesto Lucena, pentru Caracol Radio.

Ministrul a precizat că autorităţile ar putea lua în discuţie un procent mai mare de spectatori în cazul în care campania de vaccinare va avea un ritm susţinut şi cazurile de coronavirus se diminuează.

Stadioanele din Columbia sunt închise publicului din martie 2020, iar Bogota urmează să găzduiască trei meciuri din faza grupelor, precum şi meciul pentru locul 3.

Copa America va debuta pe 11 iunie cu meciul de deschidere pe stadionul Monumental din Buenos Aires, iar finala este programată pe 10 iulie pe stadionul Metropolitano Roberto Melendez din Barranquilla.

Copa America, competiţia-fanion a fotbalului sud-american, reuneşte în mod obişnuit cele zece naţiuni membre ale CONMEBOL, plus două invitate, în speţă Qatarul şi Australia, care au renunţat la participare la ediţia din acest an.

Precedenta ediţie a avut loc în 2019 în Brazilia, a cărei reprezentativă s-a impus în finală cu 3-1 în faţa naţionalei din Peru.

Cea de-a 47-a ediţie a competiţiei Copa America, organizată pentru prima dată în două ţări, va avea loc în perioada 11 iunie-11 iulie 2021 în Columbia şi Argentina. Competiţia ar fi trebuit să se desfăşoare în 2020, dar a fost amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus.

Afla mai multe despre: copa america 

viewscnt
Articole similare