Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Veste bună pentru Farul: UEFA a introdus tehnologia VAR şi-n preliminariile Ligii Campionilor

Veste bună pentru Farul: UEFA a introdus tehnologia VAR şi-n preliminariile Ligii Campionilor
Comentarii

UEFA a anunţat, luni, că în sezonul 2023-2024 va extinde utilizarea arbitrajului video (VAR) în Liga Campionilor, în toate fazele de calificare ale celei mai importante competiţii fotbalistice la nivel de club din fotbalul european, informează EFE.

De asemenea, arbitrajul video va fi utilizat în sezonul viitor începând cu al treilea tur de calificare în Europa League şi din faza play-off în Europa Conference League.

63 de meciuri în plus cu VAR

Forul fotbalistic continental a precizat, totodată, că în sezonul 2023-2024 vor fi 239 de meciuri suplimentare din cele trei competiţii europene în care va fi utilizată tehnologia VAR.

În noua ediţie din Liga Campionilor va fi extinsă prezenţa VAR în toate fazele de calificare, pentru prima oară în istoria sa, ceea ce reprezintă o creştere cu 63 de meciuri faţă de sezonul trecut, când tehnologia a fost introdusă din turul al treilea de calificare.

VAR a fost implementat cu succes în recenta rundă preliminară, în Islanda, arbitrajul video urmând să fie utilizat la următoarele partide din prima şi a doua fază de calificare.

Această tehnologie va fi utilizată în Europa League pentru prima dată începând din turul al treilea de calificare şi din faza play-off în Europa Conference League, ceea ce reprezintă o creştere de 26%, până la 36 de jocuri, în prima competiţie, şi de 311%, respectiv 140 de jocuri, în cea de-a doua.

În plus, utilizarea VAR va fi extinsă şi în sezonul 2024-2025, în care UEFA a anunţat că arbitrajul video va fi introdus din primul tur de calificare în Europa League şi studiază fezabilitatea de a face acest lucru înaintea play-off-ului din Europa Conference League.

Afla mai multe despre: faruluefavar 

viewscnt
Articole similare