Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Veste excelentă primită de fanii clujeni, înaintea unui derby de tradiţie. Comisia de Disciplină a FRF a decis

Veste excelentă primită de fanii clujeni, înaintea unui derby de tradiţie. Comisia de Disciplină a FRF a decis

U Cluj

Comentarii

Federaţia Română de Fotbal a decis să reducă celor de la 4 la 2 etape suspendarea dreptului de a organiza partidele de pe teren propriu cu public pentru U Cluj, după incidentele grave petrecute la partida cu Hermannstadt, din barajul de promovare în Liga l, de la finele sezonului trecut.

În barajul de promovare în Liga l, disputat împotriva celor de la Hermannstadt, suporterii clujeni au pătruns pe teren şi s-au bătut cu oamenii de ordine. Unul dintre jandarmi a fost lovit cu un scaun în cap şi a avut nevoie de multe zile de spitalizare. În consecinţă, FR de Fotbal a dispus o sancţiune de 4 etape fără suporteri. Zilele acestea, Comisia de Disciplină a FR de Fotbal a redus pedeapsa, de la 4 la 2 etape. Două etape pe teren propriu fără suporteri au trecut, aşa că următoarea partidă de acasă va fi cu suporteri pentru formaţia din Cluj.  Weekend-ul viitor, pe "Cluj Arena" va veni o rivală tradiţională a acestora din fotbalul românesc, Petrolul Ploieşti.

"În urma demersurilor efectuate de FC Universitatea Cluj privind suspendarea sancţiunii primite în urma incidentelor de la meciul tur cu FC Hermannstadt, contând pentru barajul de promovare în Liga 1, Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a admis, în cadrul şedinţei de miercuri, 11 septembrie, cererea formulată de clubul nostru.

Astfel, sancţiunea care prevedea disputarea a patru partide de pe teren propriu fără spectatori a fost suspendată. A doua veste bună vine de pe #ClujArena. Clubul nostru a fost anunţat că gazonul schimbat în august poate face faţă unui meci de fotbal. Aşadar, după două partide disputate departe de Cluj, pe arena “Trans-Sil” din Târgu Mureş, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, respectiv Gloria Buzău, ne întoarcem acasă! Primul meci din noul sezon pe Cluj Arena este tocmai derby-ul cu FC Petrolul Ploiesti şi coincide cu suspendarea sancţiunii, aşa că ne revedem cu toţii în tribună! Partida se va juca weekend-ul viitor, ziua şi ora exactă urmând a fi anunţate ulterior. Decizia de suspendare a sancţiunii a fost luată în temeiul articolului 37, paragrafele 1, 2 şi 3, din Regulamentul Disciplinar al FRF:

Art. 37. “Suspendarea executării sanţiunilor şi obligaţiilor”
1. Organismul responsabil cu luarea deciziei care a pronunţat o hotărâre de sancţionare a unui club cu interzicerea dreptului de organizare a jocurilor pe propriul stadion ori cu obligaţia de a organiza jocuri fără accesul publicului poate examina dacă este posibilă suspendarea parţială a executării sancţiunii.
2. Suspendarea parţială poate fi pronunţată numai dacă sunt îndeplinite cel puţin 2 (două) din condiţiile următoare:

a. a fost executată jumătate din sancţiune
b. clubul în cauză nu a mai fost sancţionat pentru aceleaşi abateri în ultimul an competiţional
c. organul disciplinar consideră că scopul sancţiunii poate fi atins şi fără executarea restului sancţiunii.
3. În cazul în care clubul respectiv comite o nouă abatere în timpul perioadei de probă de un an, suspendarea parţială este revocată automat, iar sancţiunea anterioară urmează să fie executată, ea fiind adăugată sancţiunii pronunţată pentru noua abatere.

Numai “U”!"

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare