Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Veste proastă pentru cluburile din Liga I: "Se păstrează actuala regulă a jucătorilor U21". Ce schimbări a anunţat Burleanu

Veste proastă pentru cluburile din Liga I: "Se păstrează actuala regulă a jucătorilor U21". Ce schimbări a anunţat Burleanu

FRF

Comentarii

Regula U21 poate rămâne neschimbată şi în sezonul următor, conform declaraţiilor lui Răzvan Burleanu.

"Nu a existat o procedură de vot, astfel încât se păstrează actuala regulă a jucătorilor U21. Un jucător timp de 90 de minute şi un altul prezent în primul 11, pentru că din sezonul viitor vom reveni la trei schimbări. Suntem în legătură cu AIFAB, care va avea o întâlnire peste două săptămâni, care ne va răspunde dacă în sezonul viitor vom putea avea din nou cinci schimbări.

Dacă AIFAB va aproba trecerea de la trei la cinci schimbări, atunci propunerea pe care am discutat-o azi este de modificare a regulii U21. Astfel încât un jucător să rămână pe teren toate cele 90 de minute şi al doilea jucător să rămână pe teren cel puţin 45 de minute.

Dacă cluburile de Liga I nu sunt de acord cu această propunere, atunci putem să găsim o variantă de compromis, pe care am şi discutat-o astăzi în Comitetul Executiv. Dacă cluburile din Liga I vor ajunge la un consens de a regăsi în primul 11 cel puţin 7 jucători formaţi la nivel naţional şi totodată de a creşte la cel puţin 10% cheltuielile cu propriile academii, atunci membrii CEx au fost de acord că îşi arată toată deschiderea pentru a renunţa la obligativitatea celui de-al doilea jucător.

Începând din această vară, toate cluburile de Liga I vor avea obligaţia ca în lotul de 25 de jucători să aibă 12 fotbalişti crescuţi la nivel naţional, dintre care 4 din propria academie. Ceea ce înseamnă că de la un an la altul, acesta va fi trendul" , a spus preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Afla mai multe despre: burleanu 

viewscnt
Articole similare