Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Veste uriaşă după Tokyo! Fotbalistul lui Rădoi, transfer la fosta finalistă a Europa League

Veste uriaşă după Tokyo! Fotbalistul lui Rădoi, transfer la fosta finalistă a Europa League

Echipa națională

Comentarii

Andrei Raţiu este dorit de mai multe cluburi din Spania, dar şi de o fostă finalistă a UEFA Europa League.

Din informaţiile celor de la Goal.com, cluburi mari din Segunda Division vor să-l împrumute pe Andrei Raţiu pentru un sezon, pentru a ataca promovarea în La Liga.

Ar fi vorba despre Real Zaragoza şi Real Oviedo, ambele formaţii creditate cu şanse la promovare înaintea debutului noului sezon din liga a doua spaniolă.

Surpriza vine însă tot informaţiile Goal.com, care anunţă că două cluburi din Portugalia sunt de asemenea interesate de fotbalistul român. Unul dintre aceste cluburi este Famalicao, în timp ce al doilea club este Sporting Braga, una dintre echipele de tradiţie ale Portugaliei.

De trei ori câştigătoare a Cupei Portugaliei şi de două ori a Supercupei Portugaliei, fosta vicecampioană din stagiuna 2009-2010 este o obişnuită a participărilor în Cupele Europene. În prezent, Braga este antrenată de Carlos Carvahal, iar în 2010-2011 a disputat finala UEFA Europa League pe care a pierdut-o în faţa lui FC Porto. În acel an, Braga o eliminase pe Liverpool! În prezent are un lot cotat la 126.2 milioane euro şi va disputa Supercupa Portugaliei chiar în această seară, contra lui Sporting Lisabona. SC Braga este în căutarea unui fundaş dreapta pentru viitorul sezon. Raţiu ar putea să-şi prelungească acordul cu Villarreal şi să fie ulterior împrumutat la una dintre formaţiile interesate de serviciile sale.

Mirel Rădoi l-a "descoperit" pe Andrei Raţiu când era selecţionerul naţionalei U21

În 2018, Mirel Rădoi, pe atunci selecţionerul naţionalei de tineret a României, a vorbit pentru prima dată despre posibilitatea ca Andrei Raţiu să apară în lotul tricolorilor mici. Atunci, Rădoi voia să-l convoace pentru dubla din preliminarii cu Ţara Galilor şi Luxemburg.

"Noi ţinem legătura permanent cu toate loturile de scouting. Dacă apare ceva nou şi ei nu-l au, imediat le spunem: «A apărut jucătorul X». Cum, la fel de bine, pentru această dublă trebuia să fie convocat Raţiu de la Villarreal B, un jucător pe care l-am urmărit de câteva luni. El a fost cu încă un român, Andi (n.r. - Stalea), la Villarreal C. El a făcut pasul deja către Villarreal B, a avut şase partide jucate. Am reuşit să vorbim cu directorul sportiv şi cu antrenorul, erau foarte mulţumiţi de el.

Din păcate, s-a accidentat, pentru că altfel putea să facă parte din lotul pentru această dublă. Sunt jucători care apar, relaţia dintre noi şi departamentul de scouting este una foarte strânsă", a spus Mirel Rădoi, la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: andrei raţiumirel rădoibraga 

viewscnt
Articole similare