Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vestea proastă pe care Denis Drăguş urmează să o primească de la Standard Liege, din cauza coronavirusului. Cel mai afectat este antrenorul Preud’homme

Vestea proastă pe care Denis Drăguş urmează să o primească de la Standard Liege, din cauza coronavirusului. Cel mai afectat este antrenorul Preud’homme

Stranieri

Comentarii

Cluburile de fotbal din primele două ligi belgiene beneficiază de un context legislativ care le permite să-şi trimită angajaţii, fotbalişti şi staff tehnic, în şomaj tehnic pe timp de criză. Standard Liege a trecut deja la implementarea unor asemenea măsuri pentru a reduce cheltuielile, la fel cum au făcut deja alte cluburi mai mici precum Zulte Waregem şi Excelsior Mouscron.

Într-o primă fază, stafful tehnic a fost trimis în şomaj tehnic. Astfel, potrivit presei belgiene, cel mai afectat este antrenorul Michel Preud’homme. Aceasta avea un salariu de 250.000 de euro pe lună, iar în noul context va câştiga 2754 de euro brut, adică de aproape 100 de ori mai puţin.

Clubul belgian intenţionează acum să ia o măsură similară în cazul fotbaliştilor, printre care se află şi românul Denis Drăguş, adus în 2019 de la Viitorul. În cazul sportivilor, salariile pe timp de şomaj tehnic ar fi şi mai mici, anunţă televiziunea publică belgiană.

Legislaţia belgiană prevede ca în caz de şomaj tehnic, sportivii să aibă un salariu maxim de 70% din salariul mediu, adică 2353 de euro , iar antrenorii de 2754 de euro. La Standard Liege, salariul mediu lunar este de 43 000 de euro în cazul fotbaliştilor.

Afla mai multe despre: standard liege 

viewscnt
Articole similare