Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Veşti bune pentru Thomas Tuchel. Jorginho a revenit la antrenamentele lui Chelsea, după un test COVID-19 fals pozitiv

Veşti bune pentru Thomas Tuchel. Jorginho a revenit la antrenamentele lui Chelsea, după un test COVID-19 fals pozitiv

Chelsea

Comentarii

Mijlocaşul echipei Chelsea, Jorginho, a revenit la antrenament, după ce iniţial testul său Covid-19 a fost fals pozitiv.

Jorginho a revenit la antrenamentele lui Chelsea, după un test COVID-19 fals pozitiv

Jucătorul de 30 de ani a ratat meciul din weekend cu Wolverhampton (0-0), antrenorul Thomas Tuchel afirmând că a fost lăsat în afara lotului, deoarece nu era clar dacă este pozitiv sau negativ.

Jucătorul italian a putut reveni la antrenamente după un test Covid-19 negativ.

De altfel, Chelsea a încercat să amâne meciul cu Wolves, afirmând că are şapte cazuri de Covid-19 în lot. El a avut pe banca rezervelor doar şase jucători, dintre care doi portari.

Roman Abramovich a devenit cetăţean al unei ţări din Uniunea Europeană. Ce înseamnă schimbarea pentru patronul lui Chelsea

Miliardarul rus Roman Abramovich a devenit cetăţean al Uniunii Europene, la trei ani după ce şi-a retras cererea de viză pentru Marea Britanie, pe fondul tensiunilor diplomatice dintre Londra şi Moscova, informează theguardian.com.

Informaţia a fost confirmată, sâmbătă, de purtătorul său de cuvânt, care a dezvăluit că proprietarul clubului Chelsea, născut în Rusia, a obţinut cetăţenia portugheză la începutul acestui an.

Documentele Ministerului Justiţiei sugerează că Abramovich şi-a obţinut cetăţenia la 30 aprilie. Cererea lui Abramovich a fost aprobată pe baza unei legi portugheze care permite naturalizarea descendenţilor evreilor sefarzi care au fost expulzaţi din Peninsula Iberică în timpul Inchiziţiei, a precizat publicaţia Publico.

În 2018, Abramovich a decis să nu depună o cerere de viză pentru Marea Britanie, în urma reacţiei internaţionale ca urmare a otrăvirii, la Salisbury, a fostului militar rus, Serghei Skripal, şi a fiicei lui, Iulia, incident care a făcut mai dificilă obţinerea vizelor de către oligarhii ruşi.

Cu noul său paşaport UE, omul de afaceri ar trebui să treacă de sistemul de imigrare post-Brexit din Marea Britanie, bazat pe puncte şi să îndeplinească anumite cerinţe dacă alege să rămână şi să lucreze în Regatul Unit.

Abramovich are şi paşaport israelian, obţinut la sfârşitul anului 2018. Mii de evrei israelieni au primit cetăţenia portugheză de când legea a fost adoptată, în 2015, descendenţa solicitanţilor fiind verificată de experţi care caută dovezi ale interesului pentru cultura sefardă. Abramovich ar fi donat bani pentru proiecte care onorează moştenirea evreilor sefarzi portughezi din Hamburg.

Obţinerea unui paşaport portughez este o modalitate nouă pentru un oligarh rus de a-şi asigura mult râvinta cetăţenia UE. Pentru a obţine paşapoarte UE, o cale populară pentru oligarhii ruşi, dintre care unii au fost acuzaţi de corupţie, a fost exploatarea controversatelor scheme pentru "vize de aur".

În 2017, The Guardian a dezvăluit cum guvernul Ciprului a strâns peste 4 miliarde de euro în patru ani, oferind cetăţenie celor foarte bogaţi, acordându-le dreptul de a trăi şi de a lucra în toată Europa în schimbul unor investiţii în bani. Documentele indicau că prin intermediul schemei erau eliberate peste 400 de paşapoarte pe an.

Abramovich şi-a făcut avere – despre care se crede că este de peste 10 miliarde de lire sterline (11,8 miliarde euro) – în industria petrolieră a Rusiei în anii 1990 şi a cumpărat Chelsea în 2003.

Afla mai multe despre: chelsea-premier league-thomas tuchel 

viewscnt
Articole similare