Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Veşti excelente pentru sportivii care au obţinut performanţe la Tokyo 2020. MTS anunţă premii mult mai mari faţă de cele iniţiale

Veşti excelente pentru sportivii care au obţinut performanţe la Tokyo 2020. MTS anunţă premii mult mai mari faţă de cele iniţiale

Jocurile olimpice

Comentarii

Ministerul Tineretului şi Sportului anunţă ca a reuşit să obţină dublarea sumelor pe care le vor primi sportivii cu rezultate importante obţinute la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

MTS anunţă printr-un comunicat oficial că a reuşit să obţină aprobarea Guvernului României pentru a dubla premiile pe care le vor primi sportivii care au reuşit rezultate importante la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Astfel, medalia de aur este recompensată acum cu 140.000 de euro, faţă de 70.000 de euro - suma prevăzută iniţial. Vor primi bani inclusiv sportivii care au terminat pe locul 6.

”La iniţiativa Ministerului Tineretului şi Sportului, Guvernul României a aprobat majorarea cu 100% a premiilor pentru sportivii cu rezultate deosebite la Jocurile Olimpice/Paralimpice de la Tokio

Veşti foarte bune pentru sport, ca urmare a aprobării de către Guvernul României a Proiectului de Hotărâre a Guvernului iniţiat de Ministerul Tineretului şi Sportului ca urmare a rezultatelor obţinute de România la Tokio 2020. Acest proiect vine în completarea art. 25 alin. (1) din Normele financiare pentru activitatea sportivă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1447/2007, cu modificările şi completările ulterioare.

Ca urmare a acestui fapt, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, respectiv Ministerul Tineretului şi Sportului, vor putea acorda, în limita bugetului aprobat, cuantumuri majorate cu 100% ale premiilor pentru sportivii care au obţinut rezultate deosebite la Jocurile Olimpice/Paralimpice de la Tokio, prin clasarea pe locurile I-VI.

“Este o mare reuşită aprobarea acestui act normativ şi mă bucur că am avut sprijinul colegilor şi partenerilor din coaliţie. Este o dovadă că Guvernul României înţelege şi respectă importanţa sportului şi a performanţei sportive, că apreciază şi recompensează munca şi eforturile care stau în spatele acestor rezultate.

Performanţele olimpice reprezintă o importantă carte de vizită pentru prestigiul nostru, ca ţară, şi avem încă mult de recuperat la acest nivel, unde ultimele două decenii au avut un nedorit trend descendent.

Sunt necesari mulţi paşi până vom ajunge din nou acolo unde ne dorim şi unde putem fi, aceşti paşi nu se pot parcurge dintr-odată, dar este important că suntem o echipă şi că ne raportăm în mod unitar la proiectul de revigorare şi renaştere a sportului românesc.

Rămânem împreună în aceste demersuri şi vom continua să căutăm soluţii pentru ca sportul şi sportivii să se simtă apreciaţi şi să aibă condiţii cât mai bune de pregătire”, a declarat Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak.  

La această ediţie a Jocurilor Olimpice, România a obţinut patru medalii, una de aur şi trei de argint, la canotaj şi scrimă, performanţă comparabilă cu cea de la ediţia anterioară, de la Rio de Janeiro.  

Medalia de aur a fost câştigată la dublu vâsle feminin de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, iar cele trei de argint de Ana-Maria Popescu la spadă, de echipajul masculin de patru rame fără cârmaci - Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari şi cel de dublu rame masculin - Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă. Cu acest bilanţ, ţara noastră a încheiat pe locul 46 în clasamentul pe medalii.

Jocurile Olimpice şi Paralimpice de vară Tokio 2020 s-au desfăşurat sub semnul pandemiei mondiale de SARS-COV 2, iar amânarea acestora a determinat multe incertitudini şi modificări în planul de pregătire al sportivilor şi al competiţiilor internaţionale premergătoare. Cu atât mai mult, performanţa acestor sportivi merită o recunoaştere specială. Astfel, sumele pe care sportivii medaliaţi la Tokio 2020 le vor primi vor fi următoarele:

  • Locul I – 140.000 euro (faţă de 70.000 euro)
  • Locul II – 112.000 euro (faţă de 56.000 euro)
  • Locul III – 84.000 euro (faţă de 42.000 euro)
  • Locul IV – 56.000 euro (faţă de 28.000 euro)
  • Locul V – 42.000 euro (faţă de 21.000 euro)
  • Locul VI – 28.000 euro (faţă de 14.000 euro).

”Unul dintre obiectivele prioritare ale Strategiei Naţionale pentru Sport, aflată în elaborare la acest moment la nivelul Ministerului Tineretului şi Sportului şi al grupului de lucru interministerial implicat în acest amplu demers de reformare, este revenirea României în elita mondială a sportului de performanţă, cu clasarea în top 10 la ediţia din 2032 a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de Vară.

Demersul de dublare a recompenselor financiare pentru sportivii medaliaţi olimpic şi paralimpic la Tokio 2020 face parte din strategia de recompensare şi stimulare a performanţei sportive”, se arată în comunicatul MTS.

Afla mai multe despre: tokyo 

viewscnt
Articole similare