Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Veşti proaste pentru naţionala României. După Crina Pintea, o altă handbalistă din lotul pentru Euro are coronavirus

Veşti proaste pentru naţionala României. După Crina Pintea, o altă handbalistă din lotul pentru Euro are coronavirus

Handbal

Comentarii

După cazul Crinei Pintea, testată pozitiv duminică, o altă handbalistă a României, care se află deja în Danemarca - extrema dreapta Laura Moisă, a primit rezultat pozitiv la testarea făcută după sosirea în ţara nordică, a anunţat FR Handbal.

"După testarea obligatorie efectuată la intrarea în Danemarca, rezultatul testării pentru Laura Moisă a fost Sars-Cov-2 pozitiv RT-PCR. Sportiva nu prezintă simptome, a fost izolată la alt hotel şi urmează să repete testarea astăzi. Denisa Dedu, colega ei de cameră la EURO, a avut rezultat negativ, dar a fost izolată şi ea şi va fi retestată. Totodată, întreaga delegaţie urmează să efectueze un nou test RT-PCR astăzi şi va continua să fie izolată la hotel pentru următoarele 24 de ore.

În cazul în care rezultatul Laurei va fi cu certitudine negativ sau va fi pozitiv cu un Ct (crossing threshold-ul) mai mare de 30, aceasta se va putea realătura echipei. Dacă testul va fi pozitiv cu Ct <30, ea va sta în izolare pentru următoarele 7 zile, când va fi retestată şi, în funcţie de rezultat, se va putea alătura echipei.

Denisa Dedu se va putea realătura echipei doar în situaţia în care noua testare va furniza un rezultat RT-PCR negativ.

Toată delegaţia României a avut rezultat negativ (RT-PCR) la ultima testare de dinaintea plecării la EURO, condiţie esenţială pentru intrarea în Danemarca. Suplimentar faţă de protocolul impus de EHF, delegaţia a efectuat periodic, între testările RT-PCR, testări rapide tip Antigen, cu rezultate negative pentru toate persoanele, ultima testare de acest tip având loc în dimineaţa plecării la EURO.

Conform schemei de testare EHF, delegaţia urmează să efectueze mâine o nouă testare RT-PCR", a anunţat Federaţia Română de Handbal.

România face parte din grupa D şi va juca, în ordine, cu Germania (3 decembrie), cu Polonia (5 decembrie) şi cu Norvegia (7 decembrie). Tricolorele, repartizate iniţial la Trondheim, vor evolua la Kolding după ce Danemarca a preluat întreaga organizare a turneului, în urma retragerii Norvegiei din calitatea de co-organizatoare, din cauza pandemiei de coronavirus.

Afla mai multe despre: euro 

viewscnt
Articole similare