Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vi-l mai aduceţi aminte pe Mihai Guriţă? La 47 de ani, atacantul continuă să marcheze pe bandă rulantă

Vi-l mai aduceţi aminte pe Mihai Guriţă? La 47 de ani, atacantul continuă să marcheze pe bandă rulantă

Fotbal

Comentarii

Ajuns la 47 de ani, fostul atacant al celor de la Oţelul Galaţi, Farul Constanţa sau FCSB, Mihai Guriţă, reuşeşte să marcheze gol după gol în Liga a IV-a, în campionatul judeţean al Sucevei.

Mihai Guriţă s-a născut pe 1 februarie 1973 la Dumbrăveni, în judeţul Suceava. 20 de ani mai târziu, acesta debuta în Liga a ll-a, la Bucovina Suceava. După trei sezoane face mutarea către vecina Foresta Suceava, însă nu şi-a pierdut pofta de a marca. La 25 de ani, s-a transferat mai la sud, la Galaţi, acolo unde avea să impresioneze în tricoul Oţelului, şi unde avea să-şi construiască un renume.

După şase ani la Galaţi, "migrează" şi mai la sud, la Farul Constanţa. Fanii constănţeni şi-l aduc aminte ca fiind un atacant atipic: fuma două pachete pe zi, însă alerga de parcă ar fi renunţat de mult la splină. Avea 29 de ani când a ajuns la Constanţa, însă avea să fie unul dintre cei mai periculoşi atacanţi din Liga 1. Viteza sa putea decide un meci, aşa cum a făcut-o de nenumărate rânduri la Constanţa.

În 2007, sătul să tot fie încurcat în campionat, Gigi Becali, patronul celor de la FCSB cumpără tot ce este mai bun în Liga 1, în încercarea de a destabiliza celelalte formaţii. De la Farul, Gigi Becali îl ia pe Mihai Guriţă, ajuns la 34 de ani, însă îl împrumută la satelitul Gloria Buzău. Se întoarce la Farul sezonul următor, doar pentru un an, apoi cariera sa se îndreaptă către ligile inferioare: Săgeata Stejaru, Cetatea Suceava, Rapid Suceava, Cetatea Arbore, Sporting Suceava.

Din 2015 este antrenor secund la Foresta Suceava, însă în paralel activează la Viitorul Liteni, formaţie aflată în Liga a IV-a din campionatul judeţean din Suceava. După 14 runde, Mihai Guriţă demonstrează că încă mai poate să perforeze plasele adverse - are 13 reuşite, fiind al patrulea marcator al seriei, după Flavius Pânzariu (20), George Tomescu (15) şi Sergiu Pelinar (15).

  • 101 meciuri şi 22 de goluri are pentru FC Farul Constanţa, în Liga 1
  • 150 meciuri şi 31 de goluri are pentru Oţelul Galaţi, în Liga 1
  • 4 meciuri şi niciun gol pentru Gloria Buzău, în Liga 1.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare