Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Victor Becali, despre fotbalistul român care a primit oferte clare de la Real Madrid şi FC Barcelona: ”A fost cel mai dificil transfer”

Victor Becali, despre fotbalistul român care a primit oferte clare de la Real Madrid şi FC Barcelona: ”A fost cel mai dificil transfer”

Diverse

Comentarii

Victor Becali spune că cel mai dificil transfer pe care l-a intermediat a fost cel al lui Cristi Chivu, de la AS Roma la Inter Milano, în vara lui 2007. Chivu avea atunci oferte şi de la granzii Barcelona şi Real Madrid.

În 2007, Cristi Chivu ajunsese unul dintre cei mai importanţi fundaşi centrali din Europa. Fostul căpitan al naţionalei avusese evoluţii excelente în cei patru ani petrecuţi la AS Roma şi era jucător de bază. Jocurile solide i-au adus oferte de la multe cluburi mari din Europa. 
În vara lui 2007, a intrat în ultimul an de contract cu AS Roma şi Chivu a decis că are nevoie de o schimbare şi că trebuie să facă un pas înainte. Au apărut atunci ofertele de la Inter Milano, Real Madrid şi FC Barcelona. Victor Becali, cel care îl impresaria, l-a îndrumat înspre milanezi, dar spune că a fost un transfer foarte dificile, mai ales că suporterii lui AS Roma s-au revoltat:
”Chivu de la Roma la Inter a fost cel mai dificil transfer, pentru că au fost problemele cele mai mari între cluburi, au fost oferte mari de la Barcelona, Real Madrid. Roma prefera să îl dea în străinătate decât în Italia. S-au dus câteva mii de suporteri ai Romei la primul amical, l-au numit trădător”, a declarat Victor Becali pentru ProSport Live.

Povestea transferului lui Cristi Chivu la Inter Milano

Fundaşul român ar fi putut ajunge în acea vară la Real Madrid sau FC Barcelona, două echipe uriaşe în fotbalul european. Negocierile au fost intense, mai ales între impresari şi cluburi. Fraţii Becali, agenţii lui Cristi Chivu, au cerut un comision consistent - 3 milioane de euro - şi nici Real Madrid, nici FC Barcelona nu au fost de acord să-l plătească.După ce au picat negocierile pentru transferul lui Cristi Chivu, Real Madrid s-a orientat înspre Pepe, pentru care a plătit atunci 30 de milioane de euro. 
Până la urmă, fraţii Becali l-au convins pe Massimo Moratti să plătească acel comision cerut de ei şi Cristi Chivu a ajuns la Inter Milano. AS Roma a primit 17 milioane de euro în schimbul lui Cristi Chivu, deşi era în ultimul an de contract.
A fost o mutare inspirată, având în vedere că a câştigat cu Inter de trei ori titlul în Italia şi Liga Campionilor - în 2010.
 
Autor: Mihai Dolinschi

Afla mai multe despre: victor becali 

viewscnt
Articole similare