Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Victor Piţurcă dă de pământ cu apărarea belgiană după înfrângerea cu Italia: ”Stăteau şi se uitau. E posibil aşa ceva?”

Victor Piţurcă dă de pământ cu apărarea belgiană după înfrângerea cu Italia: ”Stăteau şi se uitau. E posibil aşa ceva?”

EURO 2020

Comentarii

Belgia a fost învinsă de Italia în sferturile de la Euro, cu scorul de 1-2, iar Victor Piţurcă a pus tunurile pe apărarea ”diavolilor roşii”.

Parcursul Beligiei la Euro s-a oprit în sferturi pentru a doua ediţie consecutivă, după ce a fost învinsă cu 2-1 de Italia. Naţionala condusă de Roberto Martinez a fost dominată de ”Squadra Azzurra” şi a fost eliminată pe merit.

Apărarea imbătrânită a Belgiei a dezamăgit în special, cu Alderweireld, Vermaelen şi Vertonghen complet depăşiţi de atacanţii tehnici italieni. Cu o vârstă cumulativă de 101 ani între cei trei apărători centrali, era clar că belgienii vor fi depăşiţi pe contraatac de starurile lui Mancini, iar ”diavolii roşii” sunt acum nevoiţi să plece acasă, complet dezamăgiţi.

Victor Piţurcă dă de pământ cu apărarea belgiană după înfrângerea cu Italia

În urma partidei, Victor Piţurcă a analizat fazele importante ale meciului, printre care şi golul marcat de Barella. Fostul selecţioner a evidenţiat problemele din tactica aleasă de Martinez şi a dat de pământ cu apărătorii belgieni, care au fost complet surclasaţi vineri seara.

”Hai să ne uităm puţin la belgieni să vedem ce seară au prins la meciul ăsta. Eu cred că asta le spunea De Bruyne: 'Ieşiţi, mă, fraţilor! Ce faceţi?'. Veratti pasează pentru Immobile care se demarcă fantastic. Au pierdut mingea, Veratti recuperează mingea şi dă pasă pentru Barella, care este între 3 jucători belgieni.

E posibil aşa ceva? La nivelul ăsta să te depăşească Barella? Daca erau Messi sau Ronaldo înţelegeam, dar Barella? Dacă primeşti un gol de genul ăsta, îţi pui întrebări ca antrenor: 'Eu ce şanse am în seara asta?'. Jucătorii erau la 16 metri, stăteau şi se uitau. De asta au pierdut azi belgienii.

Acesta a fost unul dintre motive. Belgienii cu o echipa labărţată, au vrut să facă pressing la portar. Donnarumma a văzut că sunt aici şi le-a făcut semn cu mâna să iasă. Până la urmă a ajuns mingea la Di Lorenzo şi vedem spaţiul lăsat de belgieni. Ia uitaţi aici.

Primeşte mingea Barella şi ia uite ce simplu au ajuns cu 4-5 atingeri la poartă. Puştiul ăsta Doku, eu m-am gândit: 'De unde l-a găsit?', dar a jucat foarte bine. A fost cel mai periculos. În fotbalul de astăzi contează plasamentul. Şi 30 de centimentri conteaza. Nu mai are jocul cursivitate şi nu mai există spaţii mari”, a declarat Victor Piţurcă, la Pro TV.

Afla mai multe despre: euro 2020victor piţurcăbelgia italia 

viewscnt
Articole similare