Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Victor Piţurcă, despre greşeala făcută de Anglia în finala EURO 2020: "Şi eu mă apăram, dar nu pot să înţeleg"

Victor Piţurcă, despre greşeala făcută de Anglia în finala EURO 2020: "Şi eu mă apăram, dar nu pot să înţeleg"

EURO 2020

Comentarii

Fostul selecţioner al României, Victor Piţurcă, a lăudat Italia pentru titlul obţinut la EURO 2020, a analizat loviturile de departajare şi nu a înţeles tactica abodată de Gareth Southgate la naţionala Angliei.

Victor Piţurcă, după finala EURO 2020

Englezii au trăit o dramă chiar la ei acasă. Pe Wembley, au deschis scorul, dar s-au retras, iar tactica nu a fost înţeleasă de Victor Piţurcă, cel care a făcut o comparaţie cu perioada sa de pe banca tricolorilor. 

„Italia e o campioană a Europei meritorie, a demonstrat că joacă un fotbal de calitate. A făcut şi un meci, două mai slabe, dar, per total, Italia a etalat cel mai bun fotbal de la acest turneu. La penalty-uri, am zis mereu, îţi iei un colţ şi baţi tare! 

După ce a deschis Anglia scorul, credeam că nu o să mai fie întoarsă. Italia ataca fără niciun conţinut tactic, însă a început să fie mai periculoasă în repriza a doua. Şi a marcat dintr-o fază fixă, capitolul la care englezii sunt cei mai tari.

Aşa s-a scris istoria. Ce nu mi-a plăcut la Anglia, şi nu pot să înţeleg, e că s-a retras atât de mult după 1-1. Şi eu mă apăram, dar întâlneam adversare mult mai valoroase. Însă ei au jucători de miliarde de euro”, a declarat Piţurcă la ProTV.

Italia a învins Anglia pe Wembley şi a câştigat EURO 2020

Reprezentativa Italiei a câştigat, duminică seară, pe Stadionul Wembley din Londra, Campionatul European de fotbal, învingând în finală Anglia, scor 4-3 în urma loviturilor de departajare.

Pentru englezi a marcat Luke Shaw, în minutul 2. Este cel mai rapid gol înscris vreodată într-o finală de Euro.

Italienii au egalat prin Bonucci, în minutul 67. Bonucci este cel mai în vârstă jucător care a înscris într-o finală de Euro (34 de ani, 71 de zile).

La finalul prelungirilor, s-a trecut la loviturile de departajare, scorul fiind 1-1. La loviturile de departajare, pentru Italia au marcat Berardi, Bonucci şi Bernardeschi. Au ratat Belotti şi Jorginho.

Pentru Anglia au marcat Kane şi Maguire. Au ratat Rashford, Sancho şi Saka.

Afla mai multe despre: italiaangliaeuro 2020victor piturca 

viewscnt
Articole similare