Experiențe împreună.
You are here:

Victor Piţurcă vrea schimbarea regulamentului! Solicitarea făcută Federaţiei Române de Fotbal

Victor Piţurcă vrea schimbarea regulamentului! Solicitarea făcută Federaţiei Române de Fotbal

U Craiova

Comentarii

Universitatea Craiova a solicitat FRF modificarea ROAF, astfel încât numărul de jucători înscrişi în raportul de arbitraj de fiecare club din Casa Liga I să crească de la 18 la 20, cu consecinţa creşterii numărului jucătorilor de rezervă de la şapte la nouă jucători, informează LPF.

De asemenea, s-a solicitat şi creşterea de la şase la opt a numărului de jucători formaţi la nivel naţional care urmează să fie înscrişi în raportul de joc pentru fiecare meci oficial din Casa Liga I. 

Aceste modificări implică şi ajustarea băncilor pentru jucători de rezervă şi pentru persoanele oficiale. Dacă acestea sunt dotate în prezent cu 13 scaune care pot fi ocupate de şapte jucători de rezervă şi şase persoane oficiale, în situaţia aprobării solicitării Universităţii Craiova băncile de rezervă ale tuturor cluburilor din Casa Liga I vor trebui să fie dotate cu 15 scaune care vor fi ocupate de nouă jucători de rezervă şi şase persoane oficiale. 

Universitatea Craiova a arătat că datorită regulii U21, care prevede obligativitatea utilizării a doi jucători U21 în formula de start, cluburile sunt nevoite să aibă cel puţin patru jucători U21 în lot. De asemenea, creşterea numărului de jucători de rezervă de la şapte la nouă ar oferi antrenorilor mai multe variante pentru înlocuirea jucătorilor pe parcursul meciului.

Liga Profesionistă de Fotbal a înaintat în cursul zilei de marţi această propunere către toate cluburile din Casa Liga I pentru ca ele să-şi exprime punctul de vedere faţă de solicitarea clubului craiovean, în vederea transmiterii unei poziţii oficiale către Federaţia Română de Fotbal, cea care are competenţa modificării Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF).

Pentru o mai bună informare a publicului interesat, prezentăm mai jos situaţia componenţei băncilor de rezervă din alte competiţii fotbalistice europene:

UEFA Champions League şi UEFA Europa League – şapte jucători de rezervă şi şapte persoane oficiale;

Premier League (Anglia) – şapte jucători de rezervă şi şapte persoane oficiale;

Bundesliga (Germania) – nouă jucători de rezervă şi opt persoane oficiale;

LaLiga (Spania) – şapte jucători de rezervă şi şapte persoane oficiale;

Serie A (Italia) – 12 jucători de rezervă şi şase persoane oficiale.

După primirea răspunsurilor solicitate, LPF anunţa poziţia oficială a cluburilor din Casa Liga I faţă de acest aspect. 

viewscnt
Articole similare