Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Victoria fabuloasă a lui Liverpool a devenit subiect de maxim interes pentru prim-ministrul britanic Theresa May

Victoria fabuloasă a lui Liverpool a devenit subiect de maxim interes pentru prim-ministrul britanic Theresa May
Comentarii

Prim-ministrul britanic Theresa May a comparat miercuri bătălia sa cu Bruxellesul pe tema Brexitului cu incredibila revenire a echipei Liverpool în meciul cu Barcelona de marţi, din semifinalele Ligii Campionilor.

Barcelona s-a impus cu 3-0 pe teren propriu, iar Liverpool, privată de vedetele sale Mohamed Salah şi Roberto Firmino, părea să se îndrepte în retur către o ratare a calificării. Clubul englez a reuşit însă una dintre cele mai spectaculoase "remontada" din istorie impunându-se pe teren propriu cu 4-0, calificându-se în finala Ligii Campionilor.

Cu prilejul sesiunii săptămânale de întrebări şi răspunsuri din Parlament de miercuri Theresa May s-a inspirat din această victorie pentru a vorbi despre Brexit.

Victoria lui Liverpool "ne arată că atunci când toată lumea spune că totul s-a terminat, că adversarul vostru european v-a învins, că timpul presează, că a venit timpul să vă recunoaşteţi înfrângerea, noi putem totuşi să obţinem un succes dacă toată lumea este unită", a declarat prim-ministrul în aplauzele membrilor Partidului său Conservator.



Afirmaţiile sale au reprezentat o replică la o înţepătură a liderului Partidului Laburist, principalul partid de opoziţie, Jeremy Corbyn, care îi sugera "să ia sfaturi de la Jurgen Klopp", carismaticul antrenor german al lui Liverpool, "privind maniera de a obţine rezultate în Europa".

Jeremy Corbyn a fost aplaudat iniţial de laburişti, dar apoi nu a avut o replică imediată la răspunsul şefei guvernului.

Guvernatorul conservator al Theresei May este angajat de peste o lună în discuţii cu opoziţia laburistă pentru a încerca să ajungă la un acord care să ducă la votarea în Camera Comunelor a acordului de Brexit, încheiat cu Bruxellesul la sfârşitul lui noiembrie dar respins deja de trei ori de parlamentul britanic.

Marea Britanie trebuia iniţial să părăsească UE pe 29 martie, dar a trebuit să amâne de două ori data retragerii, din cauza lipsei de susţinere din partea deputaţilor. Noua dată-limită este fixată pentru 31 octombrie şi ar putea fi din nou amânată.

Aceste întârzieri au determinat guvernul May să recunoască marţi că ţara nu are altă opţiune decât să ia parte la alegerile europene care vor fi organizate pe 23 mai, la aproape trei ani după referendumul din iunie 2016 privind Brexitul.

Afla mai multe despre: theresa may 

viewscnt
Articole similare