Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Victorie lejeră pentru România în meciul cu Belgia. "Stejarii" au făcut spectacol la Buzău şi s-au impus cu 62-12

Victorie lejeră pentru România în meciul cu Belgia. "Stejarii" au făcut spectacol la Buzău şi s-au impus cu 62-12galerie foto

Rugby

Comentarii

"Stejarii" n-au avut nicio emoţie în meciul de la Buzău cu Belgia. S-au impus cu 62-12, însă victoria nu schimbă aproape deloc calculele calificării la Campionatul Mondial.

Selecţionata de rugby a României învins, la Buzău, echipa Belgiei, scor 62-12 (29-5), în etapa a patra a Rugby Europe Championship. După acest joc, "Stejarii" mai au programată o confruntare cu Georgia (18 martie, Tbilisi).

România se poate califica la Cupa Mondială din Japonia în urma rezultatelor obţinute în sezonul 2017-2018, cumulat, astfel:

- dacă ocupă primul loc în Rugby Europe Championship 2017/2018;

- dacă se clasează pe locul doi în Rugby Europe Championship, 2017/2018 după Georgia, calificată deja direct de la Cupa Mondială din Anglia;

- dacă se clasează după echipa calificată direct şi se impune într-un meci cu Portugalia, câştigatoarea Rugby Europe Trophy şi apoi în barajul tur-retur cu Samoa

- dacă se impun în turneul de recalificare din noiembrie la care vor mai participa Canada, o echipă din Africa şi una din Asia sau Oceania.

UPDATE 12:00 | Comentatorul partidei, Florin Căruceru, ne aduce ultimele informaţii de la Buzău

UPDATE 09:10 | Aşa arată terenul de pe stadionul din Buzău, unde se va juca meciul dintre România şi Belgia

Stejarii se pregatesc intens pentru meciul cu Belgia şi sunt concentraţi la maximum, totul de teama unei noi surprize. Adversarii de sâmbătă au surprins pe toată lumea în ultimul meci jucat cu victoria la 54 puncte în faţa Germaniei. 

  • LIVE VIDEO ROMÂNIA - BELGIA, sâmbătă, de la 13:00, pe Telekom Sport 3

"Au un joc destul de bun, un joc bazat foarte mult pe rugby-ul în 7. Am stabilit unde putem să îi scăpăm şi asta cred că e cel mai important" , a declarat Stelian Burcea pentru Telekom Sport.

Meciul cu Belgia din Cupa Europeană a Naţiunilor va fi ultimul test înaintea finalei cu Georgia. Deşi este accidentat în momentul de faţă, Viorel Lucaci a fost invitat în studioul Telekom Sport, unde a prefaţat, alături de Florin Căruceru, partida României de la finalul acestei săptămâni.

LIVE VIDEO ROMÂNIA - BELGIA

Nu rataţi meciul dintre România şi Belgia, sâmbătă, de la ora 13:00, în direct la Telekom Sport 3 şi LIVE ONLINE pe www.telekomsport.ro.

Iată ce a declarat antrenorul Lynn Howells înainte de meci:

“Pentru mine este important sa castigam, este de fapt ceea ce ne dorim meci de meci. Trebuie insa sa facem un pas inainte fata de meciul cu Rusia pe care l-am castigat, trebuie sa ne imbunatatim jocul, sa revenim la ceea ce Romania a jucat in toamna, inainte de a incepe aceasta competitie. Pana la urma e normal ca jucatorii sa isi intre atat de greu in ritm, e rezultatul lipsei jocurilor din campionatul intern, unde deja sunt trei luni de pauza. Debutul in Rugby Europe Championship intotdeauna a fost mai greu, este nevoie de cateva meciuri ca jucatorii sa isi intre in forma. Sper sa jucam un rugby de calitate cu Belgia, obiectivul fiind acela de a castiga cu punctul bonus. Am avut antrenamente bune, atitudinea jucatorilor a fost buna, pozitiva. Cei de aici ne-au ajutat foarte mult, cand am sosit prima data sa ne antrenam, practic nu puteam sa intram pe teren, apoi imediat ne-au sarit in ajutor, ne-au oferit posibilitatea de a ne antrena in sala si au remediat repede problemele de la teren. Conditiile au fost un pic mai grele insa era de asteptat avand in vedere aceasta perioada a anului. Belgia vine dupa o victorie la o diferenta mare in fata Germaniei, joaca un rugby foarte bun, nu putem sa ii subestimam, am jucat cu ei anul trecut si au avut o evolutie buna.”, a declarat Lynn Howells.

Pentru meciul cu Belgia, staff-ul tehnic a facut patru schimbari in Primul XV fata de echipa care a castigat in fata Rusiei: doua la prima linie, Badiu si Capatana aflandu-se pe teren inca din primul minut, apoi in linia a treia lui Andrei Gorcioaia si Stelian Burcea li s-a alaturat Kuselo Moyake, in timp ce ultima schimbare e la nivelul liniei de treisferturi, Marius Simionescu evoluand pe postul de aripa.

 

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: romaniabelgiarugbystelian burcearusia 

viewscnt
Articole similare