Experiențe împreună.
You are here:

Victorie pentru Andrea Dovizioso în ultima etapă a Campionatului Mondial de MotoGP

Victorie pentru Andrea Dovizioso în ultima etapă a Campionatului Mondial de MotoGP

Sporturi cu motor

Comentarii

Italianul Andrea Dovizioso a câştigat ultima etapă a Campionatului Mondial de MotoGP, Grand Premio Motul de la Comunitat Valenciana, desfăşurată, duminică, pe circuitul Ricardo Tormo. Cursa a fost întreruptă în turul al XIV-lea, din cauza ploii abundente care a căzut la Valencia.

"Dovi" a câştigat a patra etapă în acest sezon. Spaniolul Alex Rins (Suzuki) a terminat al doilea, iar compatriotul său Pol Espargaro (KTM) al trecut linia de sosire al treilea. Espargaro a obţinut primul podium din carieră, la 27 de ani, şi primul pentru KTM, în istorie.

Cursa a fost întreruptă, cu steagul roşu, în turul al XIV-lea, din cauza ploii. Ordinea a fost cea de la finalul turului anterior: Alex Rins (Suzuki), urmat de italienii Andrea Dovizioso (Ducati) şi Valentino Rossi (Yamaha), de spaniolul Dani Pedrosa (Honda) şi de francezul Johann Zarco (Yamaha Tech3).

Nouă piloţi, între care campionul mondial Marc Marquez (Honda) şi un alt spaniol, Maverick Vinales (Yahama), precum şi italienii Andrea Iannone (Suzuki) şi Danilo Petrucci (Ducati Pramac), abandonaseră după ce au căzut.

După ce condiţiile s-au îmbunătăţit, cursa s-a reluat. Dovizioso şi Rossi l-au întrecut pe Rins, dar italianul de la Yamaha a căzut şi el, în virajul 12, cu patru tururi înainte de final, alunecând pe pista umedă. Rossi a continuat, dar a trecut linia de sosire al XIII-lea.

Marc Marquez a câştigat un nou titlu mondial la MotoGP, al cincilea din carieră, al treilea la rând, acumulând 321 de puncte. În clasamentul general, el a fost urmat de Dovizioso (245 de puncte) şi de Rossi (198 de puncte).

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe