Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Victorie pentru FRF în lupta cu MTS, la Curtea de Apel! Decizia care l-ar putea "bloca" pe Lupescu nu e însă definitivă

Victorie pentru FRF în lupta cu MTS, la Curtea de Apel! Decizia care l-ar putea "bloca" pe Lupescu nu e însă definitivă

FRF

Comentarii

Curtea de Apel Bucureşti a admis astăzi solicitarea Federaţiei Române de Fotbal de a obliga Ministerul Tineretului şi Sportului să valideze modificările aduse statutului FRF în cadrul Adunării Generale din 27 mai 2017.

Atunci, membrii FRF au decis să introducă în regulament următorul pasaj: "Un candidat poate participa la alegeri doar dacă a îndeplinit un rol activ în cadrul fotbalului asociaţie (ca jucător sau ca oficial în cadrul FRF/LPF/AJF/AMFB sau structuri sportive) pentru cel puţin 2 ani în ultimii 5 ani anteriori datei la care este propus ca şi candidat".

Modificarea nu a fost validată iniţial de MTS, însă decizia de astăzi a Curţii de Apel obligă practic Ministerul să o aprobe, caz în care Ionuţ Lupescu nu ar mai avea dreptul să candideze.

Încă din momentul în care modificarea a fost votată în cadrul Adunării Generale, Burleanu a recunoscut că Lupescu nu are avea voie să candideze, în condiţiile în care UEFA nu e considerată o structură sportivă "eligibilă" pentru a putea candida.



Şansa lui Lupescu: MTS poate contesta decizia!
Totuşi, MTS are dreptul să conteste decizia Curţii de Apel în termen de 15 zile. Astfel, până la judecarea recursului Ionuţ Lupescu ar putea să candideze. Nu e însă foarte clar ce s-ar întâmpla dacă Kaiserul ar câştiga alegerile prentru preşedinţia FRF, iar instanţa ar decide ulterior ca modificările făcute de echipa Burleanu să fie validate.

Burleanu n-ar fi avut voie să candideze în 2014! "Aşa e! N-am mai fi făcut reforme azi în România"

În mod paradoxal, dacă pasajul mai sus menţionat ar fi fost inclus în regulament înainte de alegerile din 2014, atunci Răzvan Burleanu nu ar fi avut voie să candideze şi să câştige pentru şefia FRF. Fapt recunoscut chiar de Burleanu, la finalul Adunării Generale din 27 mai 2017. Iată de declara atunci preşedintele FRF.

""Este o traducere din statutul FIFA. Am racordat statutul FRF la statutul FIFA. Articolul se prevedere ca în 2 din ultimii 5 ani să fi îndeplinit un rol în fotbalul asociaţie. Să fi fost arbitru, oficial sau fotbalist, observator în cadrul FRF, LPF, AJF şi AMFB.

N-aş mai fi fost (n.r. preşedinte în prezent, dacă articolul era introdus inante de 2014) şi n-am mai fi făcut reforme astăzi în România. Marica şi Chivu pot candida, intră în cadrul... Situaţia lor e acoperită de acest articol. Nu ştiu exact care e situaţia lui Lupescu. UEFA nu intră în această categorie", spunea Burleanu anul trecut.
 

Comunicatul FRF

Victoria la Curtea de Apel a fost anunţată de FRF şi pe site-ul oficial prin intermediul unui comunicat de presă prin care se doreşte evidenţierea faptului că "Federaţia Română de Fotbal evidenţiază încă o dată că respectă în mod strict şi complet legea prin modificările statutare votate, dezavuând obiecţiile nefondate ale MTS".

"Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat astăzi asupra cererii Federaţiei Române de Fotbal cu privire la obligarea Ministerului Tineretului şi Sportului la emiterea avizului prevăzut pe Legea Educaţiei Fizice şi Sportului pentru modificările aduse Statutului FRF prin Adunarea Generală din 27.05.2017.

Instanţa a admis prin hotârâre judecătorească solicitarea FRF, respingând ca neîntemeiate toate obiecţiile formulate de Ministerul Tineretului şi Sportului. În cadrul acţiunii sale, FRF a arătat că MTS a acţionat cu exces de putere atunci când a refuzat să emită avizul cu privire la modificările aduse Statutului FRF, având astfel o conduită contrară legii.

Pe această cale, în acord cu hotărârea judecătorească citată, Federaţia Română de Fotbal evidenţiază încă o dată că respectă în mod strict şi complet legea prin modificările statutare votate, dezavuând obiecţiile nefondate ale MTS".

Afla mai multe despre: lupescubulreanuuefa,  

viewscnt
Articole similare