Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Victorie pentru Hamilton în Marele Premiu al Rusiei! Bottas s-a lăsat depăşit la ordinul echipei

Victorie pentru Hamilton în Marele Premiu al Rusiei! Bottas s-a lăsat depăşit la ordinul echipeigalerie foto

Formula 1

Comentarii

Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu al Rusiei, britanicul fiind urmat de colegul său de la Mercedes, Valtteri Bottas şi pe Sebastian Vettel (Ferrari). Cu cinci curse înainte de finalul sezonului, Hamilton are un avans confortabil în clasamentul piloţilor faţă de Vettel: 50 de puncte.

Lewis Hamilton a mai făcut un pas către titlul mondial în Formula 1, după ce s-a impus pentru a treia oară în carieră în Marele Premiu al Rusiei. Victoria de la Soci i-a fost făcută cadou de coechipierul Bottas, după ordine venite de la boxe. Vettel a terminat al treilea în Rusia şi a căzut la 50 de puncte în urma lui Hamilton în clasamentul general, cu cinci curse înainte de finalul sezonului.

Eroul cursei de la Soci a fost însă Max Verstappen. Olandezul de la Red Bull a plecat de pe poziţia a 19-a şi a terminat pe locul al cincilea, după ce a condus mai bine de jumătate din cursă.

 

Iată cum arată clasamentul piloţilor, condus de Hamilton:

UPDATE Aşa arată în acest moment clasamentul cursei.

UPDATE Verstappen intră la pit-stop, iar Hamilton urcă pe prima poziţie, după 44 de tururi.

 

 

 

UPDATE Max Verstappen amână cât de mult poate intrarea la boxe şi rămâne pe prima poziţie în MP al Rusiei! Hamilton e însă tot mai aproape.
 

UPDATE Hamilton îl depăşeşte pe Bottas, după o decizie a echipei. Britanicul e pe 2, în spatele lui Verstappen, care nu a intrat încă la boxe.
 

UPDATE 14:48 După 21 de tururi, Verstappen e lider, deşi a plecat de pe 19, însă nu a fost încă la boxe.

UPDATE 14:40 Vettel îl depăşeşte pe Hamilton după ce ambii intră la boxe, însă britanicul îşi recapătă rapid poziţia. Raikkonen conduce cursa, însă nu a fost încă la boxe.

UPDATE Aşa arată clasamentul după 10 ture.

 

UPDATE 14:25 Verstappen e de neoprit şi a ajuns pe locul 5!

 

UPDATE 14:22 Max Verstappen, marele câştigător după primele ture, după ce a urcat până pe locul 9, deşi a plecat de pe poziţia 19.

UPDATE 14:15 Start spectaculos în MP al Rusiei, însă fără schimbări importante la vârf.


UPDATE Pilotul finlandez Valtteri Bottas (Mercedes) va pleca din prima poziţie a grilei de start la Marele Premiu al Rusiei, după rezultatele înregistrate, sâmbătă, în calificări.

Bottas va fi urmat de coechipierul său, britanicul Lewis Hamilton, şi de germanul Sebastian Vettel (Ferrari). 

Finlandezul Kimi Raikkönen (Ferrari) va fi al patrulea, în timp ce danezul Kevin Magnussen (Haas) va fi al cincilea.

De pe locul 6 va pleca francezul Esteban Ocon (Force India), în timp ce monegascul Charles Leclerc (Sauber) va fi al şaptelea.

Mexicanul Sergio Perez (Force India) a ocupat locul 8, iar francezul Romain Grosjean (Haas) a fost al nouălea.

Locul 10 al grilei de start la Soci a revenit suedezul Marcus Ericsson (Sauber).

Marele Premiu al Rusiei are loc duminică.


UPDATE A doua sesiune de antrenamente de la Marele Premiu al Rusiei a fost dominată de piloţii Mercedes. Hamilton a avut cel mai bun timp, britanicul fiind urmat de colegul său Valterri Bottas şi de Max Verstappen (Red Bull Racing).

Ultimele două victorii ale lui Lewis Hamilton din Formula 1 au mărit diferenţa dintre britanic şi neamţul Vettel în clasamentul general al piloţilor. Campionul mondial are acum cu 40 de puncte mai mult decât pilotul de la Ferrari când au mai rămas şase etape din campionatul mondial. 

  • LIVE VIDEO | MP al Rusiei, calificări, sâmbătă, 15.00, Telekom Sport 1

Dintre acestea doar una mai are loc în Europa, chiar cea care urmează. Marele Premiu al Rusiei a apărut în calendarul competiţional al Marelui Circ în 2014 iar primele două ediţii ale sale au fost câştigate chiar de către Lewis Hamilton. 

  • LIVE VIDEO | MP al Rusiei, cursa, duminică, 14:10, Telekom Sport 2

De altfel, pilotul de la Mc Laren a câştigat şase dintre cele zece curse organizate în Europa în 2018. În afara bătrânului continent, sportivul de 33 de ani s-a impus doar la Singapore din cinci curse disputate până acum. Aşa că Hamilton pare favorit pentru un succes şi în Rusia, iar o nouă victorie i-ar asigura un avantaj greu de recuperat de către Sebastian Vettel. 

Marele Premiu al Rusiei va debuta cu antrenamentele, întinse pe durata a două zile. Primele două sesiuni vor avea loc vineri de la orele 11:00 şi 15:00, în direct pe Telekom Sport 1, iar ultima este programată sâmbătă, de la ora 12:00, pe Telekom Sport 2.  

 

 

 

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: hamiltonvettelrusia 

viewscnt
Articole similare