Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Victorie surpriză în debutul Campionatului Naţional de Drift

Victorie surpriză în debutul Campionatului Naţional de Driftgalerie foto

Sporturi cu motor

Comentarii

Radu Moise a obţinut prima victorie din carieră la drift, câştigând runda inaugurală a sezonului 2020, care a avut loc pe circuitul Prejmer din Braşov şi unde au luat startul nu mai puţin de 44 de piloţi. Condiţiile atmosferice au dat peste cap plamurile piloţilor, care în Top 16 au concurat pe uscat, iar în cea de-a doua, pe furtună, mulţi dintre aceştia având probleme mari să rămână pe circuit.

După ce în ultimii doi ani a reuşit să încheie de două ori pe podium, Moise a bifat în weekend cel mai important succes de când a început driftul. La precedentul eveniment de drift desfăşurat pe circuitul Prejmer, Santos pierdea finala în faţa lui Călin Ciortan. Moise a obţinut al doilea punctaj în calificări, cu 84 de puncte, fiind depăşit doar de Claudiu Adam (85,67p). În Top 16, Moise a trecut de Karoly Kovacs, iar până la victoria finală i-a mai învins pe Răzvan Frăţianu, Marian Croitoru şi Ivan Ivanov. În faţa ultimului, în finală, s-a impus după un one more time, bulgarul fiind descalificat în duelul decisiv.



Câştigătorul rundei RoDrift a început în această disciplină din postura de fotograf la mijlocul deceniului trecut. „Eram un copil şi doar aşa puteam fi lângă ei. Ani de  zile eram doar cu aparatul în mână, apoi în 2009 am participat prima oară din postura de concurent. De atunci aştept victoria asta”, a declarat Moise.



Podiumul etapei de la Pro a fost completat de Marian Croitoru, care a trecut în finala mică de Claudiu Adam, juniorul de numai 17 ani care s-a impus în calificări. La Semi Pro, victoria i-a revenit bulgarului Yordan Mladenov, care a câştigat finala mare prin abandon în faţa lui Dragomir Roglinov, nevoit să cedeze fără luptă din cauza unor probleme tehnice. În finala mică, la numai 13 ani, Gabi Imre jr a câştigat duelul pentru ultimul loc al podiumului, în faţa bulgarului Zhelakov.

Printre cei 44 de concurenţi de la etapă s-a numărat şi campionul naţional absolut de raliuri Simone Tempestini. Aflat la debutul său în drift, acesta a fost pe 18 în calificări nu şi a intrat în Top 16.

Următoarea etapă din Campionatul Naţional de Drift se va desfăşura în perioada 8-9 august la Arena Naţională.

Afla mai multe despre: campionatul national de driftradu moise 

viewscnt
Articole similare