Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Victorie URIAŞĂ pentru Simona Halep în faţa Biancăi Andreescu, la Turneul Campioanelor. Românca se va duela miercuri cu Svitolina

Victorie URIAŞĂ pentru Simona Halep în faţa Biancăi Andreescu, la Turneul Campioanelor. Românca se va duela miercuri cu Svitolina

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep, locul 5 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 3-6, 7-6 (6), 6-3, pe jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, numărul 4 mondial, în prima etapă a Grupei Violet a Turneului Campioanelor, de la Shenzhen. Darren Cahill a revenit oficial antrenorul Simonei Halep cu ocazia acestui meci.

Simona Halep, 28 de ani, campioana de la Wimbledon 2019, a câştigat prima ei întâlnire cu Bianca Andreescu, 19 ani, campioana de la US Open 2019, în circuitul WTA, după un meci demn de Turneul Campioanelor. Insuficient refăcută după accidentarea suferită la Wuhan, în septembrie, Halep nu a vrut sub nicio formă să piardă primul duel românesc la nivel înalt şi a câştigat prin voinţă, ambiţie şi inteligenţă.

Sportiva canadiană a practicat acelaşi joc ofensiv cu care s-a impus la US Open, cu unghiuri deschise şi ruperi de ritm cu lovituri scurte şi care presupune asumarea responsabilităţii de a închide punctele. Halep a încercat un joc mai defensiv, bazat pe capacitatea ei de a acoperi terenul, însă şi la acest capitol starea ei fizică şi-a spus cuvântul. "Rusty (n.r. - ruginită)", cum a caracterizat-o Cahill, din cauza puţinelor meciuri jucate în ultimele două luni, Halep a servit slab şi a greşit mult, mai ales lovituri pe care le avea la îndemână să le transforme în puncte. Dar îndârjirea cu care ea se agaţă de mingi, de puncte, ambiţia pe care o are când vrea nu pot fi afectate de o problemă fizică sau de lipsa competiţiei. Rugina de pe evoluţia Simonei Halep s-a curăţat treptat, pe măsură ce mecanismele jocului ei s-au uns cu încredere. 

Bianca a fost foarte agresivă pe serviciul Simonei şi tot aşa a continuat când a servit ea. Sportiva născută la Mississauga din părinţi români a atacat tot timpul serviciul adversarei ei, unul care nu a fost la un nivel ridicat, semn că problemele la spate nu au trecut. Halep a încercat să ridice mai mult mingea şi să o trimită cât mai aproape de linia de fund a terenului, dar Andreescu a găsit soluţii să aducă jocul pe calea pe care o dorea, cu mingi izbite cu putere, orientate către marginile laterale ale terenului. Însă Halep are tenacitatea care enervează adversarele, le scoate din ritm, prin faptul că nu se lasă răpusă uşor şi acestea încep să greşească. Simona Halep le absoarbe încrederea şi o transferă propriului ei joc, lăsându-le rivalelor deznădejdea. Luni, parcă şi afecţiunea fizică la spate a trecut de la Halep la Andreescu, care a încheiat meciul sleită de puteri şi cu dureri în zona lombară.

Problemele Simonei Halep la serviciu au fost vizibile în mare parte din meci. Ea nu a reuşit să şi-l fructifice în primul set decât de două ori, de ficare dată după egalitate. Andreescu a reuşit prima break-ul la 1-1, apoi au urmat cele mai bune momente ale Simonei Halep din acest set. Ea făcut rebreak şi şi-a mai fructificat o dată serviciul, revenind de la 0-40 în ghemul al cincilea. Însă următoarele ghemuri ale setului i-au aparţinut jucătoarei din Canada, care şi-a surclasat adversara. Bianca a luat setul cu 6-3, după 38 de minute de joc.

În pauza de 3-4, Cahill a revenit oficial ca sfătuitor al jucătoarei din Constanţa. El i-a spus elevei sale să abuzeze mai puţin de loviturile în diagonală, să le încerce mai mult pe cele în lung de linie, să fie mai agresivă cu lovitura de dreapta şi mai puternică la rever. De altfel, australianul avea să fie mentorul care a adus liniştea, dar şi agresivitatea în jocul elevei lui, prin intervenţiile sale eficiente.

Halep a fost mai compactă în joc în setul al doilea, după ce şi-a adus serviciul mai aproape de parametrii optimi, echilibrând confruntarea. Ea a reuşit prima break-ul în acest set, la 1-1, dar şi-a pierdut apoi serviciul. Cu un rebreak şi cu un ghem câştigat cu dificultate, fostul lider WTA s-a desprins pentru prima dată la două ghemuri diferenţă, 4-2. Deşi Cahill a mai intervenit de două ori (la 4-3 şi la 4-4, în timpul unui time-out medical al Biancăi), jucătoarea din România a ratat mingi uşoare şi a readus-o pe Andreescu în joc, iar scorul a devenit 4-4. O minge spectaculoasă, dar demoralizatoare pentru Simona a reuşit Bianca în ghemul al şaptelea. Ea a lovit mingea printre picioare, surprinzănd-o pe rivală, care a returnat în aut. Halep a salvat o minge de meci la 5-6, apoi a trimis setul în tie-break. Românca a condus cu 3-0, 6-4 şi a reuşit să câştige tie-break-ul cu 8-6 şi să egaleze la seturi, după o oră şi 44 de minute de joc. Un singur punct a făcut diferenţa în acest set, 43-42 pentru Halep.

Problemele la spate s-au mutat de la Simona Halep la Bianca Andreescu, aceasta din urmă apelând la un nou time out medical, înaintea decisivului.

Setul al treilea a început în nota precedentului, echlibrat, dar s-a încheiat cu Halep jucând foarte bine. Ghemul ce urmează scorului de 1-1 a fost, luni, în fiecare set, momentul break-ului. La fel ca după startul jocului, Andreescu a câştigat pe serviciul campioanei de la Wimbledon, dar Halep a revenit cu rebreak, după un ghem lung. În ghemul al cincilea, Halep a întors un 0-30 pe propriul serviciu şi apoi a reuşit un nou break, de 4-2. Nu l-a consolidat, iar jucătoarea canadiană a reuşit rebreak-ul, dar seria ghemurilor câştigate pe serviciul rivalei a continuat şi Halep a ridicat iar la două ghemuri diferenţa, 5-3, înainte de a închide meciul, cu 6-3, după două ore şi 34 de minute.

Halep şi-a asigurat un premiu de 690.000 de dolari şi 250 de puncte WTA, în timp ce Andreescu are 385.000 de dolari (dacă joacă şi pierde toate meciurile) şi 125 de puncte WTA (375 dacă joacă şi pierde toate meciurile).

Românca va evolua, miercuri, cu ucraineanca Elina Svitolina, locul 8 WTA, iar jucătoarea din Canada cu sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 2 WTA.

Simona Halep - Bianca Andreescu 3-6, 7-6, 6-3

FINAL

6-3 Halep întoarce rezultatul şi câştigă primul meci de la Turneul Campioanelor

5-3 Simona se impune pe serviciul Biancă şi va setvi pentru câştigarea meciului

4-3 Andreescu răspunde cu un break. Canadianca urmează la serviciu şi ar putea restabili egalitatea

4-2 Un nou break reuşit de Simona Halep, care se apropie de prima victorie la Turneul Campioanelor

3-2 Halep revine de la 0-30 şi câştigă al doilea game consecutiv

2-2 Simona Halep izbuteşte să câştige un game lung şi restabileşte egallitatea în setul decisiv

1-2 Andreescu se impune la 15 pe serviciul Simonei Halep, iar locul 5 mondial a cerut intervenţia lui Darren Cahill

1-1 Bianca îi răspune Simonei şi egalează la unu. Avem parte de un meci echilibrat

1-0 Simona Halep începe bine setul decisiv

UPDATE | Meciul a fost oprit pentru câteva minute deoarece ambele jucătoare au cerut time-out medical.

SETUL 2

TIE-BREAK -  3-3; 6-6,8-6: Simona Halep pune capăt acestui set, la tie-break. Meciul intră în decisiv.

6-6: Game solid făcut de Simona Halep, care îşi câştigă serviciul la "avantaj", după câteva raliuri de anduranţă. Constănţeanca a salvat o minge de meci a jucătoarei născută în Vâlcea.

5-6: Se merge cap la cap! Andreescu serveşte bine şi reintră în avantaj, după ce câştigă game-ul la 15. Urmează la serviciu Simona Halep.

5-5: Simona Halep loveşte bine şi îşi face serva, la 15. Continuă lupta în setul doi.

4-5: Bianca Andreescu îşi câştigă serviciul, la 15, şi este la doar un game distanţă de victorie. Un break în următorul game ar închide meciul.

Bianca Andreescu a cerut time-out medical. Şi-a produs o zgârietură minoră pe tibia piciorului, în timpul jocului.

4-4: Simonei Halep nu-i intră primul serviciu, iar Bianca Andreescu profită de acest lucru. Loveşte extrem de puternic pe serviciul doi şi o surprinde pe Simona. Canadianca a făcut break-ul la 30, şi restabileşte egalitatea în setul doi. Darren Cahill este din nou chemat de Simona Halep.

4-3: Îşi câştigă propriul serviciu şi Bianca Andreescu, la 15. La 0-30, canadianca şi-a permis să trimită o lovitură în stilul lui Roger Federer, cu racheta printre picioare, Simona Halep a muşcat momeala, s-a relaxat şi a pus prea multă forţă în lovitură, mingea ieşind afară.

4-2: Primul game confirmat cu propriul serviciu de Simona Halep. A condus cu 40-0, a fost egalată, însă şi-a adunat resursele şi a reuşit să închidă favorabil game-ul.

3-2: Din nou, Halep o înghesuie pe Andreescu, canadianca este provocată să greşească, şi nu face faţă presiunii. Halep face un nou break, la 15.

2-2: Din păcate, Simona Halep îşi pierde serviciu, la 15, şi nu consolidează break-ul obţinut game-ul trecut.

2-1: Simona Halep dă drumul la braţe, simte mingea bine, şi începe să o alerge pe Andreescu. Break la 15 pentru Halep, care preia conducerea în acest set.

1-1: Hawk-eye-ul o ajută pe Simona Halep să-şi câştige serviciul, la 15.

0-1: Bianca Andreescu, de trei ori mai multe lovituri direct câştigătoare. Se impune pe propriul serviciu, la 30,  şi deschide setul doi.

SETUL 1

3-6: Simona Halep salvează prima minge de set a Biancăi, însă nu şi pe a doua. Canadianca se impune la "avantaj", pe serviciul Simonei, şi închide primul set în favoarea sa

3-5: Bianca Andreescu îşi câştigă la pas serviciul. Simona nu îşi găseşte ritmul dorit. Canadianca are prima şansă în acest set.

3-4: Bianca Andreescu este mai agresivă şi reuşeşte, din nou, să facă break-ul, de data aceasta la "avantaj". Simona Halep l-a chemat pe Darren Cahill pentru consiliere.

3-3: Bianca Andreescu serveşte excelent, câştigă game-ul la 0, şi restabileşte egalitatea.

3-2: Fantastic "game" făcut de Simona Halep! A salvat trei mingi de break ale adversarei şi a închis jocul cu stil. Constănţeanca revine la conducere.

2-2: Simona Halep reuşeşte şi ea break-ul, la "avantaj". Simona a câştigat game-ul datorită exprienţei sale vaste, speculând fiecare mică ezitare a canadiencei.

1-2: Bianca Andreescu reuşeşte break-ul, la 30. Canadianca loveşte năpraznic şi o surprinde în câteva rânduri pe româncă, rămasă fără replică.

1-1: Este rândul Biancăi Andreescu să-şi câştige serviciul, la 15.

1-0: Simona Halep şi-a câştigat serviciul, la 30, la capătul unui game solid.

UPDATE 14:53 | A început partida. Simona Halep serveşte prima în acest duel.


UPDATE 14:40 | Elina Svitolina o învinge pe Karolina Pliskova, scor 7-6 (12), 6-4, în primul meci din Grupa Mov de la Turneul Campioanelor. Urmează Halep - Andreescu, de la 15:00.

UPDATE 13:45 | S-a încheiat primul set al celuilalt meci din Grupa Mov. Nu mai puţin de o oră a durat primul act dintre Karolina Pliskova şi Elina Svitolina, scor 6-7 (12-14), astfel că meciul dintre Halep şi Andreescu va începe cel mai devreme în jurul orei 15:00.

Cele două sportive nu au mai fost adversare.

În celălalt meci din grupă se întâlnesc, tot luni, de la ora 12.30, sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 2 WTA, şi ucraineanca Elina Svitolina, locul 8 WTA, deţinătoarea trofeului.


LIVE | Simona Halep - Bianca Andreescu, ACUM, telekomsport.ro

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu a declarat, vineri, după tragerea la sorţi a grupelor Turneului Campioanelor, că înfruntarea sa cu Simona Halep va fi una interesantă, ea menţionând că nu a mai întâlnit-o pe româncă, dar a admirat-o.

 “Nu va fi uşor în grupă. Fiecare jucătoare din competiţie este o adversară dificilă. Abia aştept să văd ce pot face împotriva lor. Sper să reuşesc lucruri bune. Am jucat cu Svitolina şi cu Pliskova o dată în acest an, aşa că oarecum ştiu la ce să mă aştept. Cu Simona nu am jucat niciodată, dar am admirat-o. Va fi o înfruntare interesantă, sunt încântată”, a spus Andreescu, potrivit wtatennis.com.

Karolina Pliskova consideră că meciul cu Simona Halep va fi unul dificil. “Nu ştiu în ce formă este Simona. Nu cred că a jucat la cel mai bun nivel al său în Asia, dar acesta este ultimul turneu al sezonului, cred că fiecare încearcă să joace la cel mai bun nivel şi dă tot ce poate. Nu am un bilanţ foarte bun, dar am câştigat ultimul meci, ceea ce este pozitiv. Va fi dificil”, a afirmat Pliskova.

Simona Halep, locul 5 WTA, va evolua în Grupa Violet la Turneul Campioanelor, alături de sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 2 WTA, jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 4 WTA şi ucraineanca Elina Svitolina, locul 8 WTA, deţinătoarea trofeului.

Este o grupă foarte dificilă. Jucătoarele sunt foarte puternice şi joacă foarte bine. Este o mare provocare pentru mine să le înfrunt revenind după o accidentare. Voi da tot ce pot mai bun şi voi încerca să joc cât mai bine posibil pentru a câştiga meciul”, a spus Halep, potrivit wtatennis.com.

Finala sezonului s-a mutat din acest an de la Singapore la Shenzhen. Schimbarea nu presupune numai locul, ci şi dublarea premiilor totale, de la 7 la 14 milioane de dolari.

Câştigătoarea WTA Finals va încasa cel mai mare premiu din istoria tenisului, 4,75 de milioane de dolari, mai mult decât campioana de la US Open, care deţine recordul până atunci, cu 3,85 de milioane de dolari. Condiţia pentru a primi cele aproape cinci milioane de dolari este ca jucătoarea campioană să câştige toate meciurile din faza grupelor.

Afla mai multe despre: halep 

viewscnt
Articole similare