Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | 10 momente fantastice care ne arată de ce suntem martorii celei mai spectaculoase ediţii de Champions League din istorie

VIDEO | 10 momente fantastice care ne arată de ce suntem martorii celei mai spectaculoase ediţii de Champions League din istorie
Comentarii

Ne pregătim de finala UEFA Champions League, ediţia 2018-2019, după două nopţi absolut fantastice în competiţia stelelor Europei, iar senzaţia e că suntem martorii celei mai spectaculoase ediţii din istorie.

UEFA a transformat Cupa Campionilor Europeni în Champions League în 1992, iar de atunci fotbalul pare să fi intrat într-o nouă eră. 27 de ani mai târziu, Liga Campionilor oferă tot ce are mai bun fotbalul şi avem norocul să fim martorii unei ediţii fără egal.

Am selectat 10 momente memorabile din Liga Campionilor 2018-2019.

1. Start furtunos: Liverpool - PSG 3-2

Faza grupelor din acest sezon a debutat pe 18 septembrie şi am avut deja parte de un meci memorabil. Liverpool a răpus-o pe PSG pe Anfield după un 95 de minute fabuloase.

Cormoranii au condus cu 2-0, însă au obţinut victoria abia în prelungiri, graţie reuşitei lui Firmino, după ce francezii reveniseră pe tabelă prin Meunier şi Mbappe.

2. Chinul finalistelor din grupe. Liverpool, calificată la al treilea criteriu de departajare, Tottenham în minutul 85

Liverpool şi Spurs se pregătesc de finala de pe Wanda Metropolitano, însă drumul celor două s-ar fi putut opri chiar în faza grupelor. Ambele reprezentante ale Premier League au fost aruncate în grupe de foc şi au aşteptat ultima secundă a meciurilor din faza grupelor pentru a fi sigure de calificare.

Liverpool s-a calificat în optimi în dauna lui Napoli, după ce au terminat cu acelaşi numă de puncte, cu aceleaşi rezultate în meciurile directe (1-0, 0-1) şi cu golaveraj identic (+2). Cormoranii au obţinut biletele pentru optimi graţie numărului mai mare de goluri marcate (9 faţă de 7).



De cealaltă parte, Tottenham a smuls o remiză în finalul ultimei partide din grupă, scor 1-1, cu Barcelona, gol marcat de acelaşi Lucas Moura în minutul 85. Londonezii au depăşit-o pe Inter în clasament graţie golului marcat în deplasare (au câştigat acasă cu 1-0 şi au pierdut la Milano 1-2).

3. Ronaldo, Ronaldo, Ronaldo! Juventus - Atletico 3-0, după 0-2 în tur

Nebunia a început cu adevărat în optimi, unde am avut parte de răsturnări incredibile de scor. Juventus s-a calificat în sferturi deşi a pierdut turul cu Atletico, scor 0-2, graţie unei performanţe memorabile a lui Cristiano Ronaldo, care a reuşit un hat-trick la Torino şi a ajutat-o pe Juve să câştige fix cu scorul de care avea nevoie 3-0.

4. PSG, out în 90+4! Manchester United şi minunea de la Paris

Tot în optimi, Manchester United a reuşit propriul miracol, după ce a eliminat echipa de vedete a PSG-ului deşi pierduse pe teren propriu cu 2-0.

Nimeni nu credea într-o revenire a diavolilor, însă minunea s-a produs în prelungirile partidei, când Rashford a transformat un penalty pentru 3-1, în minutul 90+4.

5. S-a născut o mare echipă! Real Madrid - Ajax 1-4

Ajax a atras prima dată atenţia cu adevărat tot în optimi, când puştii lui Erik ten Hag au dovedit din ce material sunt făcuţi. Învinşi de Real Madrid cu 2-1 la Amsterdam, De Jong & Co păreau victime sigure pe Bernabeu. Au făcut însă un meci pentru istorie şi au provocat un cutremul la Real. Recitalul lui Ajax a continuat şi în sferturi, unde lăncerii au eliminat o altă mare favorită a competiţiei: Juventus.


6. Prima ediţie Champions League cu VAR. Şi cât de mult a contat!

Ediţia 2018-2019 a Ligii Campionilor va rămâne în istorie şi pentru faptul că a fost prima în care a fost folosit sistemul VAR (Video Assistant Referee), începând cu fazele eliminatorii. Şi decizia a fost una fantastică, în condiţiile în care folosirea tehnologiei s-a dovedit decisivă. Au fost multe momente în care VAR a făcut dreptate, dar cel mai important a venit în sferturi, când Manchester City a înscris în prelungirile partidei cu Tottenham (4-3), iar cetăţenii au început deja sărbătoarea. VAR a arătat însă că Aguero se afla în ofside la faza respectivă, iar golul a fost anulat, iar Spurs a fost echipa calificată în semifinale.


7. Cinci goluri în 21 de minute: Manchester City - Tottenham 4-3

Acelaşi meci Manchester City - Tottenham ne-a oferit o mostră de fotbal total. Au fost şapte goluri şi o victorie amară pentru oamenii lui Guardiola care au părăsit competiţia din cauza înfrângerii din tur (0-1). Totuşi, partida va rămâne în memoria fanilor graţie debutului furtunos, în care s-au înscris nu mai puţin de 5 goluri, în 21 de minute - un record pentru Liga Campionilor.



8. This is Anfield! Liverpool - Barcelona 4-0, după 0-3 pe Camp Nou! Fără Salah şi Firmino

Nopţile de poveste au continuat în semifinale, iar Liverpool a reuşit un meci pentru secole în returul cu Barcelona. Consideraţi victime sigure după 0-3 pe Camp Nou şi fără cei mai buni jucători - Salah şi Firmino (accidentaţi înainte de retur) - oamenii lui Klopp au făcut imposibilul posibil în returul de pe Anfield. Cu doi eroi improbabili: Origi şi Wijnaldum, fiecare cu câte o dublă.

9. Acest gol!

10. E vremea basmelor! Ajax - Tottenham 2-3! Cum să piezi o calficare în 90+6 după ce ai avut 3-0 la general

A doua semifinală a Ligii Campionilor 2018-2019 a fost o altă dovadă că în competiţia stelelor orice e posibil. Învingătoare în tur cu 1-0, minunata echipă a  Ajaxului a început fantastic returul, iar la pauză conducea cu 2-0 (3-0 la general), fiind aproape sigură de calificare. Repriza a doua a fost însă a oaspeţilor, iar Lucas Moura a devenit erou cu o triplă completată în mod incredibil în minutul 90+6.

Afla mai multe despre: uefa champions leaguevideomemorabil 

viewscnt
Articole similare