Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | 18 iulie: Ziua Perfecţiunii! În urmă cu 47 de ani, Nadia Comăneci scria istorie la Montreal

VIDEO | 18 iulie: Ziua Perfecţiunii! În urmă cu 47 de ani, Nadia Comăneci scria istorie la Montreal

Gimnastică

Comentarii

Anii au trecut, dar istoria nu are cum să o uite vreodată pe Nadia Comăneci!

Pe 18 iulie 1976, Nadia Comăneci reuşea să uimească tot mapamondul printr-o evoluţie perfectă, la paralele, la Jocurile Olimpice de la Montreal (Canada).

La scurt timp după aurul perfect, mai urmau alte şase note de 10, ce-i aducea, totodată, renumele de star internaţional şi una dintre cele mai valoroase gimnaste din istorie.

  • În 2017,  Parcul Olimpic din Montreal ”Place des Vainqueurs” a fost redenumit Nadia Comăneci, în onoarea marii campioane din România, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate gimnaste din istorie.

Nadia Comăneci: ”Vă mulţumesc tuturor pentru mesajele frumoase

Cu ocazia acestei zile, Nadia Comăneci a ţinut să le mulţumească tuturor celor care i-au transmis mesaje de felicitări, în prezenţa ”Flăcării Olimpice”, primite din partea Comitetului Olimpic Internaţional (CIO)

Vă mulţumesc tuturor pentru mesajele frumoase din această zi 18 iulie. Aniversarea primei zile istorice. Olympics Perfect 10”, a fost mesajul postat de către Nadia Comăneci, pe contul personal de Facebook.

Numărul de concurs pe care Nadia Comăneci l-a purtat la Montreal, în acea ediţie legendară a Jocurilor Olimpice, a fost donat de către fosta mare sportivă Muzeului Olimpic de la Lausanne (Elveţia).

De multe ori am stat şi m-am gândit că nu a fost niciodată întâmplător acel 10, pentru că dacă aduni cifrele numărului meu de concurs 73, observi că 7+3 ne dă 10. A fost mana destinului”, a declarat Nadia Comăneci pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: nadia comanecimontrealjocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare