Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | 24 de ani de la România - Argentina, cel mai frumos din istoria Mondialelor în opinia The Guardian. Mesajul lui Gică Hagi

VIDEO | 24 de ani de la România - Argentina, cel mai frumos din istoria Mondialelor în opinia The Guardian. Mesajul lui Gică Hagi
Comentarii

Astăzi se împlinesc 24 de ani de la meciul în care Hagi şi Compania au devenit cu adevărat Generaţia de Aur. La 3 iulie 1994, echipa naţională învingea Argentina cu 3-0, în cel mai bun meci făcut de Generaţia de Aur la Mondialul din SUA. Iar liderul acelei formaţii, nimeni altul decât Gică Hagi, nu a trecut cu vederea aniversarea a 24-a de ani de la partida cu Argentina.

În 1994, tricolorii cucereau SUA şi se opreau în faza sferturuilor după o serie de meciuri rămasă încă vie în memoria fanilor români.



Cel mai bun meci făcut de echipa antrenată de Anghel Iordănescu a fost în optimi, când Hagi şi Ilie Dumitrescu răpuneau una din favoritele competiţiei, Argentina, scor 3-2.

Acum, la 24 de ani distanţă de la acel meci, The Guardian desemnează partida jucată la Pasadena, pe arena Rose Bowl, "cel mai frumos meci din istoria Campionatelor Mondiale".

"Întrebaţi o mie de microbişti despre cel mai frumos meci din viaţa lor şi veţi primi o mie de răspunsuri diferite, dar niciunul nu e cel corect! Este un singur răspuns plauzibil şi raţional. Fără echivoc, răspunsul trebuie să fie meciul jucat în optimile CM 1994 între România şi Argentina", notează cei de la The Guardian.

Optimi CM 1994: România - Argenina 3-2 (I. Dumitrescu 11, 18, Hagi 58 / Batistuta 16 pen, Balbo 75)

"Cinci goluri, fotbalişti de super clasă în cea mai bună formă şi un meci echilibrat până la ultimul fluier sugerează că am avut un thriller, dar nu evidenţiează neapărat un clasic al vremurilor noastre. Deci ce face acest meci să fie atât de special?

Viteza şi intensitatea incredibile în ciuda căldurii arzătoare. Calitatea tehnică excepţională oferită de ambele echipe şi lupta tactică fascinantă dintre doi manageri şireţi care practicau stiluri radical diferite de joc.

Argentina a adoptat un strâns, compact sistem 4-4-2, cu balonul circulând rapid şi precis de la Redondo, Simeone şi Ariel Ortega către poziţii ale explozivilor atacanţi Batistuta şi Balbo. România a adoptat o formaţie de genul 4-6-0, depăşind ca număr Argentina la mijlocul terenului şi plecând în număr mare pe contraatac când câştigau mingea, schimbându-şi poziţiile şi zăpăcindu-i pe fundaşii adverşi cu mişcarea loc. A fost furtuna perfectă a două echipe care au contribuit împreună la crearea a 90 de minute de fotbal total, sublim şi hipnotizant: o combinaţie de ritm, inteligenţă, o exemplară execuţie tehnică şi tactică", scriu englezii.
 

Afla mai multe despre: romaniaargentinacm 1994meciul secolului 

viewscnt
Articole similare