Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | 45 de ani de la un "10" perfect. Nadia Comăneci s-a îmbrăcat din nou în costumul purtat în 1976. Ce cadou a primit de la Bart Conner

VIDEO | 45 de ani de la un "10" perfect. Nadia Comăneci s-a îmbrăcat din nou în costumul purtat în 1976. Ce cadou a primit de la Bart Conner

Jocurile olimpice

Comentarii

Pe 18 iulie s-au împlinit 45 de ani de la prima notă de 10 acordată în istoria gimnasticii. Nadia Comăneci a uimit o lume întreagă, iar acum, în 2021, a primit un cadou cu totul special de la soţul său, Bart Conner.

Nadia Comăneci s-a îmbrăcat din nou în costumul în care a obţinut prima notă de 10 din istoria gimnasticii şi le-a pregătit fanilor o surpriză. La rândul ei, fosta mare sportivă a avut parte de un cadou inedit la împlinirea a 45 de ani de la performanţa incredibilă de la Montreal.

Bart Conner i-a oferit soţiei sale maşina oficială a Jocurilor Olimpice din 1976. Automobilul american a fost special inscripţionat pentru Nadia Comăneci.

La Montreal, Nadia Comăneci a obţinut primul 10 din istoria gimnasticii, uimind o lume întreagă. Pentru că afişajul electronic nu era programat să arate nota 10, pe ecran a apărut atunci nota 1.00. Nadia Comăneci a obţinut, la acea ediţie a Jocurilor Olimpice, de şapte ori scorul perfect, câştigând trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), o medalie de argint (echipă compus) şi una de bronz (sol).

"Acel 10 reprezintă o muncă de 7-8 ani de zile, într-un sport în care am pus foarte multă pasiune şi cred că aş fi putut avea nota asta în orice sport pe care l-aş fi făcut, pentru că mereu am vrut să mă autodepăşesc. N-are rost să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat cu viaţa mea fără acea notă. Asta e singura viaţă pe care o ştiu şi îmi place. Nota 10 era targetul meu. Nu eram mulţumită cu 9.80. Îmi cunoşteam capabilităţile" , declara Nadia Comăneci, în 2019, pentru Telekom Sport.

Material scris de: Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: nadia comaneci 

viewscnt
Articole similare