Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | 60 de mesaje pentru 60 de ani împliniţi de Franco Baresi. Mesajul lui Răducioiu pentru fostul mare căpitan de la Milan

VIDEO | 60 de mesaje pentru 60 de ani împliniţi de Franco Baresi. Mesajul lui Răducioiu pentru fostul mare căpitan de la Milan

AC Milan

Comentarii

Franco Baresi a împlinit vineri, 8 mai, vârsta de 60 de ani. Fostul mare căpitan rossonero, ultimul mare libero al fotbalului, a fost onorat de clubul pe care l-a timp de 20 de ani.

60 de mesaje de "la mulţi ani" a primit Franco Baresi de la foşti jucători şi antrenori de la Milan, dar şi personalităţi care simpatizează clubul rossonero. Printre foştii jucători s-a numărat şi Florin Răducioiu. 

"Mândrie şi respect. Mândrie pentru că te-am avut căpitan la AC Milan. Respect pentru cariera ta unică. La mulţi ani, căpitane", a fost mesajul lui Răducioiu pentru Franco Baresi. Florin Răducioiu a jucat la AC Milan în sezonul 1993-1994, în care Milan a câştigat titlul în Italia şi UEFA Champions League. 

Franco Baresi este considerat unul dintre cei mai buni fundaşi din istoria fotbalului. Cu peste 700 de meciuri în tricoul lui AC Milan, Baresi a purtat banderola timp de 15 ani, iar după retragerea lui a fost retras şi tricoul cu numărul 6. 

Simpaticul său coleg, Marcel Desailly, i-a făcut o descriere perfectă lui Baresi: „Pur şi simplu, cel mai bun fundaş al ultimelor trei decenii şi ultimul mare libero. Mereu părea să ştie dinainte unde va ajunge mingea şi nu exista niciun atacant de pe planetă capabil să-l surprindă”. Iar adversarii i-au dat dreptate: „După ce jucai împotriva lui Franco Baresi, aveai nevoie de multe pungi cu gheaţă şi anti-inflamatoare”, a spus Gianfranco Zola. 

În total, Baresi a câştigat de trei ori trofeul UEFA Champions League, de şase ori titlul în Serie A, de două ori Supercupa Europei, de trei ori Supercupa Italiei şi de două ori Cupa Intercontinentală cu AC Milan. Cu Squadra Azzurra a cucerit Campionatul Mondial. 

Afla mai multe despre: ac milanfranco baresiflorin raducioiu 

viewscnt
Articole similare