Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | A crescut la Akademia Puskas, are paşaport maghiar, dar visul său a fost să joace pentru România: ”Sunt mândru să-mi reprezint ţara”

VIDEO | A crescut la Akademia Puskas, are paşaport maghiar, dar visul său a fost să joace pentru România: ”Sunt mândru să-mi reprezint ţara”

Echipa națională

Comentarii

Adrian Rus este unul dintre jucătorii care au crescut la Akademia Puskas şi care a avut ocazia să joace pentru naţionala Ungariei, dar spune că visul său a fost să joace pentru România.

În ultimii ani, Akademia Puskas a selecţionat mai mulţi juniori români, mai ales din Ţinutul Secuiesc. Ulterior, au primit ofertă din partea federaţiei de la Budapesta să joace pentru naţionalele Ungariei şi sunt cazuri în care răspunsul a fost afirmativ, cum este cazul luiTamas Nandor.

Printre cei care au fost la Akademia Puskas este şi Adrian Rus, internaţional român de tineret. S-a născut în Satu Mare, a ajuns în Ungaria la 18 ani, are dublă cetăţenie, dar spune că nu s-a gândit în niciun moment să joace pentru naţionala maghiară. În prezent la Sepsi, fundaşul de 23 de ani spune că visul său a fost să joace pentru naţionala României.

”(Ce înseamnă pentru tine să fii la naţionala de tineret?) Sunt mândru să îmi reprezint ţara, să reprezint România, la fiecare acţiune. Şi sper să o fac mereu când e nevoie de mine. (E o situaţie mai specială, că ai fost format de Akademia Puskas, în Ungaria...) Cum am mai spus-o, sunt mândru că sunt român, sunt mândru că îmi reprezint ţara. M-am născut în România, la 18 ani am plecat în Ungaria şi vreau în continuare să reprezint România. (Cum te-ai simţit când a cântat imnul României?) Este un vis devenit realitate, de mic mi-am dorit acest lucru. Şi de mic mi-am dorit să reprezint România la Campionatul European”, a declarat Adrian Rus pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: adrian rusromania 

viewscnt
Articole similare