Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | A walk in the park. Victorie lejeră pentru Arsenal pe terenul campioanei din Azerbaidjan

VIDEO | A walk in the park. Victorie lejeră pentru Arsenal pe terenul campioanei din Azerbaidjan
Comentarii

Arsenal Londra a învins, joi seară, în deplasare, cu scorul de 3-0 (1-0), campioana Azerbaidjanului, Qarabag, în runda a doua a Grupei E din Europa League.

Fundaşul grec al echipei londoneze, Sokratis, a deschis scorul în minutul al patrulea, din apropiere.

În minutul 53, Emile Smith Rowe, mijlocaş de doar 18 ani, a dus scorul la 2-0 pentru Arsenal, în urma unui şut din unghi.

Scorul final a fost stabilit de un alt tânăr fotbalist, mijlocaşul de 19 ani Matteo Guendouzi, care a înscris în minutul 80, din pasa lui Lacazette.

După primele două etape, Arsenal Londra este liderul Grupei E a Ligii Europa, cu maximum de puncte, la egalitate cu formaţia portugheză Sporting Lisabona, care ocupă locul secund. Vorskla Poltava şi Qarabag au pierdut ambele jocuri disputate până acum şi se află pe ultimele două locuri.


Arsenal a pornit perfect în grupele Europa League după victoria cu 4-2 în faţa celor de la Vorskla Poltava. Parcursul continuă pentru londonezi în Azerbaidjan, împotriva celor de la Qarabag, echipa care le-a blocat anul trecut drumul în Champions League celor de la Atletico Madrid. Azerii au pierdut primul meci din grupele actualei ediţii, 2-0 la Lisabona, contra lui Sporting. 

Pe lângă accidentarea lui Cech din ultimul meic de campionat, Unai Emery a mai fost nevoit să renunţe la un jucător pentru disputa din Caucaz. Henrikh Mkhitaryan nu a plecat alături de coechipierii săi în Azerbaidjan din motive lesne de înţeles. Armeanul nu a vrut să se expună în faţa fanilor azeri ţinând cont de conflictul încă nestins dintre cele două naţiuni în privinţa zonei Nagorno-Qarabag. De altfel, şi disputele la nivel de naţionale între Armenia şi Azerbaidjan sunt interzise de UEFA. 

Nu este pentru prima oară când Mkhtaryan nu se expune unei deplasări în Azerbaidjan. În 2015, pe când era la Borussia Dortmund nu a mers alături de nemţi pentru a o înfrunta pe Gabala, tot în Europa League. 

  • LIVE VIDEO | Qarabag - Arsenal, joi, 19:55, Telekom Sport 2

 

Afla mai multe despre: arsenalmkhtaryanqarabag 

viewscnt
Articole similare