Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Adrian Mutu a explicat de ce l-a certat părinteşte pe dinamovistul Robert Moldoveanu. "I-am atras atenţia. Am trăit-o şi eu pe pielea mea"

VIDEO | Adrian Mutu a explicat de ce l-a certat părinteşte pe dinamovistul Robert Moldoveanu. "I-am atras atenţia. Am trăit-o şi eu pe pielea mea"

Fotbal

Comentarii

Selecţionerul naţionalei de tineret a României, Adrian Mutu, se află de câteva zile în Spania, la Marbella, acolo unde mai multe echipe din Liga 1 îşi desfăşoară cantonamentul de iarnă. Printre ele şi formaţia care l-a propulsat pe "Briliant" în fotbalul italian, Dinamo.

Adrian Mutu a mers în cantonamentul "câinilor" şi a stat de vorbă cu mai mulţi jucători ai formaţiei antrenate de Dusan Uhrin Jr. Piteşteanul nu a putut trece cu vederea freza nou-nouţă a atacantului Robert Moldoveanu (20 de ani), cel care a investit ceva timp pentru a se alege cu o a asemenea podoabă capilară. Adrian Mutu l-a certat părinteşte pe Moldoveanu şi i-a explicat faptul că lumea este mai interesată de randamentul său din teren decât de orice freză extravagantă care, la final, nu-ţi aduce niciun beneficiu.
 
"I-am atras atenţia pentru că ştiu foarte bine că suporterii fotbalului sunt sensibili la astfel de lucruri şi am trăit-o şi eu pe pielea mea. Nu ştiu dacă vă aduceţi aminte, cine era în presă acum 20 de ani. S-au luat şi de freza mea, chiar am fost criticat şi fluierat la meciurile echipei naţionale de lume şi nu vreau să i se întâmple şi lui acest lucru. Vreau ca lumea să se uite la el, la prestaţia pe care o are, nu la ce freză şi-a făcut. Cred că lucrurile pe care o să le spun băieţilor, sfaturile, aşa-zisă ceartă pe care atunci când o să le atrag atenţia e că vreau ca ei să fie concentranţi, vreau ca lumea să se uite la prestaţia de pe teren, nu la lucruri din afara fotbalului care n-au nicio legătură deşi pe undeva sunt lucruri normale şi fiecare îşi face părul cum vrea. Tocmai pentru că am o experienţă în astfel de lucruri şi am făcut ce fac ei acum, am făcut şi eu! Tocmai pentru că îmi dau seama că nu mi-au adus nimic nou, nu mi-au adus 50 de goluri în plus, din contra, poate în anumite momente mi-a adus un val de antipatie de care nu aveam nevoie la vârsta aia. Eram şi eu tânăr, aveam şi eu 21 de ani şi nu vreau să li se întâmple lor. Ei au nevoie de încredere, de publicul nostru ca să-i susţină, să-i împingă de la spate şi în momentele importante şi dificile, cum vor fi cu siguranţă la meciul cu Danemarca să aibă parte de susţinerea publicului pentru că avem nevoie şi de ei", a declarat Mutu, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută în Spania.
 
 
  • Robert Moldoveanu are 38 de meciuri în Liga 1 şi două goluri pentru Dinamo.
  • Cota sa de piaţă, conform Transfermarkt, este de 400.000 de euro.
  • 11 meciuri şi cinci goluri are pentru naţionalele de tineret U15, U17, U19 şi U21 ale României.

Afla mai multe despre: dinamomoldoveanu 

viewscnt
Articole similare