Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Adrian Mutu rămâne cu picioarele pe pământ şi recunoaşte: "În momentul acesta, ca antrenor, nu îmi permit să am o filozofie proprie"

VIDEO | Adrian Mutu rămâne cu picioarele pe pământ şi recunoaşte: "În momentul acesta, ca antrenor, nu îmi permit să am o filozofie proprie"

Echipa națională

Comentarii

Adrian Mutu, cel care şi-a intrat recent în drepturi la naţionala de tineret a României, a susţinut, duminică, o conferinţă de presă în Marbella (Spania), acolo unde se află în cantonament mai multe formaţii din Liga 1. Printre altele, "Briliantul" a recunoscut faptul că lipsa sa de experienţă nu îi permite implementarea unei filozofii clare de joc, însă aceasta poate fi găsită în timp.

Numirea lui Adrian Mutu la naţionala de tineret a României a surprins întreaga suflare a fotbalului românesc, şi nu numai. Nu pentru nu ar cunoaşte tainele fotbalului, ci pentru că le-a pus în aplicare ca antrenor doar la formaţia de tineret a formaţiei din Emiratele Arabe Unite, Al-Wahda. Prea puţin pentru ca Mutu să apuce să-şi construiască o rutină, un mecanism de progres, o filozofie care ar putea să-l ajute să-şi implementeze ideile rapid la o echipă. Mutu recunoaşte acest fapt şi consideră că este obligat să speculeze fiecare oportunitate, aşa cum se iveşte, deoarece aceasta este datoria unui selecţioner: să selecteze cei mai în formă jucători şi să-i pună laolaltă, în speranţa unui rezultat favorabil.
 
"În momentul ăsta, ca antrenor, nu îmi permit să am o folozofie şi nici la experienţele trecute nu mi-am permis să am o filozofie proprie. Asta nu înseamnă că nu ştiu ce vreau de la mine. Eu trebuie să mă adaptez la realitatea care este şi în momentul de faţă fiind selecţionerul U21 trebuie să mă adaptez la ceea ce se întâmplă. În momentul ăsta eu nu pot să îmi pun amprenta pe un lot de jucători aşa cum aş vrea eu, pentru că nu am timp. În primul rând vreau să conturez un lot posibil pentru meciul cu Danemarca iar după aceea îmi voi da seama cam ce sistem vreau să folosesc, în funcţie de calităţile jucătorilor. Nu am ajuns în situaţia antrenorilor mari ca atunci când mă duc să spunîl vreau pe X, îl vreau pe Y pentru că aşa joc eu. Am încercat să mă adaptez eu pe calităţile jucătorilor existenţi la clubul respectiv", a declarat Adrian Mutu.
 
Italianul Cesare Prandelli este antrenorul care a reuşit cel mai bine să se apropie de sufletul lui Adrian Mutu, iar "Briliantul" i-a mulţumit pe deplin pe vremea când juca la Parma sau Fiorentina. Cei doi ţin legătura foarte des şi este antrenorul care şi-a pus cel mai mult amprenta în viziunea tehnică şi de pregătire a românului.
 
"Cu Prandelli vorbesc foarte des. (E modelul tău de antrenor?) Nu neapărat modelul meu, ştie foarte mult fotbal. Cu siguranţă m-a influenţat poate mai mult decât alţii la nivel tehnic, de pregătire", a completat Mutu.

Afla mai multe despre: adrian mutufotbaltineret 

viewscnt
Articole similare