Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Ajax - Real Madrid 1-2. Victorie cu multă şansă pentru deţinătoarea trofeului. Marco Asensio a lovit decisiv pe final

VIDEO | Ajax - Real Madrid 1-2. Victorie cu multă şansă pentru deţinătoarea trofeului. Marco Asensio a lovit decisiv pe final
Comentarii

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, a învins, miercuri seară, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Ajax Amsterdam, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

Karim Benzema (60) şi Marco Asensio (87), respectiv Hakim Ziyech, în minutul 75, au marcat golurile unui meci câştigat cu multă şansă de spanioli. Ajax a început mai bine şi a dominat de la un capăt la altul prima parte, având inclusiv un gol anulat pe motiv de ofsaid, prin VAR.

În partea a doua, Real Madrid a arătat o altă faţă, iar după un sfert de oră a venit şi golul. Benzema a făcut 1-0 cu o execuţie de mare atacant, după acţiunea personală a lui Vinicius, coautor la reuşita francezului. Ziyech a restabilit egalitatea cu un sfert de oră înainte de final, din apropiere, pentru ca Marco Asensio, intrat în partea a doua în locul lui Vinicius, să lovească decisiv în minutul 87. 

S-a terminat 2-1, iar calificarea rămâne deschisă. Meciul retur va avea loc pe 5 martie, pe Santiago Bernabeu.

VIDEO | Ajax - Real Madrid 1-2 (Ziyech 75/Benzema 60, Asensio 87)

Echipele de start:

Ajax: Onana - Mazraoiu, De Ligt, Blind, Tagliafico - Schone, Van de Beek, De Jong - Ziyech, Tadic, Neres.
Rezerve: Lamprou, Kristensen, Veltman, Huntelaar, Dolberg, De Wit, Sinkgraven.
Antrenor: Erik ten Hag.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Nacho, Ramos, Reguilon - Casemiro, Kroos, Modric - Vinícius, Bale, Benzema.
Rezerve: Keylor Navas, Vallejo, Mariano, Marcelo, Lucas, Asensio, Ceballos.
Antrenor: Santiago Solari.


Min. 90+3: Ocazie imensă Ajax. Dolberg scapă singur cu Thibaut Courtois, dar şutează lamentabil, iar Courtois scoate cu o mână.

Min. 87: GOOOL Real Madrid! Dani Carvajal pătrunde în dreapta şi îi pasează excelent în faţa porţii lui Marco Asensio, care împinge mingea în plasă.

Min. 79: Ocazie imensă pentru Real Madrid! Marco Asensio prinde un şut fabulos din marginea careului de 16 metri, din prima, iar mingea mângâie plasa laterală a porţii lui Onana, însă prin exterior.

Min. 75: GOOOL Ajax! Ziyech restabileşte egalitatea cu un şut din apropiere, din centrarea lui Neres.

Min. 74: Ocazie Ajax. Assist perfect al lui Schone pentru Dolberg, care rămâne în poziţie ideală, dar şutează puternic peste poarta lui Courtois.

Min. 60: GOOOL Real Madrid! Vinicius pătrunde nestingherit în careul gazdelor şi îi pasează în poziţie ideală lui Benzema, în dreapta, care reia superb cu latul şi îl învinge pe Onana.

Min. 51: Ocazie Real Madrid. Prima fază periculoasă a reprizei secunde îi aparţine lui Benzema, care trage din prima după o pasă înapoi a lui Carvajal, dar Onana reuşeşte să reţină în doi timpi.

Min. 46: Se reia jocul la Amsterdam.

Pauză pe Amsterdam Arena, după o primă parte în care Lăncierii au controlat jocul.

Min. 43: Avalanşă de ocazii la poarta Realului. Tadic face ce vrea cu apărarea Realului, dar îşi închide unghiul şi şutează pe lângă poartă.

Min. 37: Gol anulat Ajax! De Ligt reia cu capul după o lovitură de colţ, iar Courtois dă impresia că va reţine, dar comite o gafă uriaşă şi scapă mingea în faţă, de unde Tagliafico reia din prima cu capul şi îl învinge pe belgian. Totuşi, reluările arată că în momentul în care Tagliafico a lovit mingea cu capul un coechipier al său se afla în ofsaid şi l-a incomodat pe Courtois.

Min. 36: Încă o ocazie imensă pentru Ajax! Ziyech rămâne în poziţie ideală, în apropiere, şi şutează la firul ierbii, dar Courtois scoate cu piciorul.

Min. 26: BARĂĂĂ AJAX! Dusan Tadic primeşte o pasă de la Ziyech şi şutează din cădere la colţul lung, de lângă Sergio Ramos, mingea nimerind bara din dreapta porţii lui Courtois.

Min. 14: Ocazie Real Madrid. Vinicius pătrunde în stânga, intră în careu şi îl driblează în centru pe De Ligt, apoi şutează la plasat la colţul lung, dar Onana reuşeşte să scoată în corner.

Min. 9: Ocazie mare pentru Ajax. Mazraoui scapă în dreapta, în poziţie ideală de şut la colţul lung, dar sârbul este împins uşor din spate de Reguilon şi îşi pierde din echilibru, şutând pe lângă poartă.

Min. 7: Ocazie Real Madrid. Madrilenii scapă pe contraatac după o recuperare excelentă a lui Casemiro, la marginea propriului careu de 16 metri, iar Modric îi pasează lui Bale în dreapta. Galezul încearcă un şut plasat la colţul lung, dar Onana reţine fără probleme.

Min. 1: A început meciul!


UPDATE 21:00 | Avem echipele de start. Santiago Solari surprinde din nou şi îl lasă pe Isco în afara lotului. În plus, Marcelo şi Asensio, alţi doi jucători de bază ai madrilenilor, se află pe banca de rezerve, tehnicianul argentinian preferându-i pe tinerii Reguilon şi Vinicius.


Pentru prima dată din 2005-2006, Ajax este prezentă în optimile de finală ale Uefa Champions League. Gigantul olandez nu s-a calificat niciodată din această fază a competiţiei, pierzând şi ultimele 6 meciuri jucate contra Realului. Doar două goluri a reuşit Ajax în aceste partide cu Real Madrid, încasând nu mai puţin de 20.

  • LIVE VIDEO | Ajax - Real Madrid miercuri, ora 22:00, Telekom Sport 1 

Partida de miercuri va fi prima dintre cele două formaţii după confruntarea din sezonul 2012-2013. Real Madrid a câştigat atunci cu 4-1, lăsând-o pe Ajax Amsterdam fără victorie în meciurile directe din 1995. Atunci, Marc Overmars, viitorul star de la FC Barcelona marca singurul gol al meciului.

  • LIVE VIDEO | Ajax - Real Madrid miercuri, ora 22:00, Telekom Sport 1 

Ajax este însă neînvinsă în acest sezon european, formaţia olandeză terminând doar la două puncte distanţă de liderul grupei E, Bayern Munchen. Contra campioanei Germaniei, Ajax a demonstrat că poate juca de la egal la egal cu marile echipe ale Europei. Nu mai puţin de 72 de goluri în 21 de meciuri jucate în acest sezon are Ajax, care a pierdut însă două din ultimele trei jocuri, distanţându-se la 6 puncte de liderul din Eredivisie, PSV Eindhoven. Pericolul pentru campioana Europei vine de la Kasper Dolberg, Klaas-Jan Huntelaar şi Hakim Ziyech, fotbalişti care au marcat de 11 ori în ultimele 12 meciuri.

  • LIVE VIDEO | Ajax - Real Madrid miercuri, ora 22:00, Telekom Sport 1 

Real Madrid, câştigătoare ale ultimilor trei ediţii de Uefa Champions League a câştigat 9 din ultimele meciuri jucate în dublă manşă în această fază a competiţiei. Echipa lui Solari este neînvinsă în ultimele şapte meciuri jucate în toate competiţiile, chiar dacă peste gruparea blanco au trecut meciurile cu FC Barcelona şi Atletico Madrid. Los Blancos nu mai sunt favoriţi la câştigarea competiţiei în acest an, dar Real Madrid nu trebuie niciodată ignorată în competiţia sa preferată.

  • LIVE VIDEO | Ajax - Real Madrid miercuri, ora 22:00, Telekom Sport 1 

Cea mai titrată echipă din toate timpurile în istoria Ligii Campionilor a câştigat toate cele 6 vizite efectuate în Olanda în ultimii ani.

Ştiri din ambele tabere

Tadic, care a sosit la Ajax de la Southampton a marcat 22 de goluri în toate competiţiile pentru Ajax. Noul său rol în teren îi oferă şanse mai multe de gol lui Huntelaar sau Dolberg, în timp ce David Neres şi Hakim Zyiech vor asigura suportul din benzile terenului.

Matthjis de Ligt va juca titular în centrul defensivei, iar Frenke de Jong, un posibil transfer al Barcelonei, va juca probabil la mijloc. Tot titular este anunţat şi fostul jucător de la Manchester United, Daley Blind.

La Real Madrid, Jesus Vallejo şi Luca Zidane sunt absenţe neimportante, în timp ce Isco are atât probleme medicale, cât şi probleme cu antrenorul Santiago Solari, care l-a neglijat aproape complet în ultima vreme. Vinicius Junior a devenit titular indiscutabil la Madrid, în timp ce Lucas Vazquez are prima şansă la titularizare în faţa lui Gareth Bale. Benzema este punct fix în atacul campioanei Europei, în timp ce Modric, Casemiro şi Kroos vor fi titulari la mijloc. Accidentat, Marcos Llorente nu a prins nici lotul.

Formaţii probabile:

Ajax: Onana; Mazraoui, Blind, De Ligt, Tagliafico; Schone, De Jong, Van de Beek; Neres, Tadic, Ziyech

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Varane, Ramos, Reguilon; Casemiro, Modric, Kroos; Lucas, Benzema, Vinicius

Afla mai multe despre: ajax - real madrid 

viewscnt
Articole similare