Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Aleix Garcia, primul interviu de la venirea în România! De ce a ales Dinamo, ce temere are şi aspectul de care nu s-a ferit: "Nu cunoşteam pe nimeni" EXCLUSIV

VIDEO | Aleix Garcia, primul interviu de la venirea în România! De ce a ales Dinamo, ce temere are şi aspectul de care nu s-a ferit: "Nu cunoşteam pe nimeni" EXCLUSIV

Dinamo București

Comentarii

Noul mijlocaş al lui Dinamo, Aleix Garcia (23 de ani), şi-a ales tricoul cu numărul 75 şi e pregătit să debuteze pe 18 octombrie, împotriva lui U Craiova. Într-un interviu acordat Telekom Sport, fostul fotbalist al lui Manchester City a vorbit despre cum a ajuns la Dinamo, despre România, l-a caracterizat pe Cosmin Contra şi a recunoscut că îi ştia doar pe spaniolii deja transferaţi în "Ştefan cel Mare".

Primele impresii ale lui Aleix Garcia după ce a ajuns la Dinamo

Mijlocaşul convins de Rufo Collado să vină la Dinamo a recunoscut că a fost convins de noul proiect din "Ştefan cel Mare". De asemenea, Garcia se teme de iernile din România: 

"Am ales Dinamo, pentru că de când m-au contactat, am văzut că structura e spaniolă, filosofia este spaniolă, sunt mulţi jucători spanioli şi adevărul este că mi-a plăcut mult proiectul şi am ajuns să semnez cu echipa şi sunt foarte mulţumit. Uşor, uşor, mă adaptez echipei şi oraşului. Ştiu baza. Până la urmă, este un club de tradiţie, ştiu că în ultimii ani nu a reuşit să facă ceea ce făceau înainte, dar vom încerca să facem cumva ca anul acesta echipa să fie din nou acolo, sus. Acesta este principalul obiectiv al clubului. 

(n.r. - Cum ţi se pare ţara noastră? Ai avut timp să faci ceva special?) Puţin, pentru că am stat la hotel, iar acum a trebuit să mă mut. Ceea ce am văzut mi-a plăcut mult. Sper ca la iarnă să nu fie foarte frig, dar uşor, uşor vom vizita şi Bucureştiul, pentru că am auzit că este foarte frumos. Da, pot ajuta Dinamo. Dacă nu, nu aş fi venit. Dacă aş fi crezut că nu pot aduce echipei lucruri diferite, nu aş fi semnat, aşa că sper să ajut echipa, ca să ne îndeplinim obiectivul. Eu m-am antrenat puţin cu echipa, dar văd că echipa are un nivel ridicat şi sperăm că vom putea să îndeplinim obiectivul, acela de a câştiga titlul", a declarat Aleix Garcia pentru Telekom Sport. 

Aleix Garcia: "Dinamo a jucat mereu în competiţiile europene"

Spaniolul a rămas impresionat de Cosmin Contra şi a recunoscut că îi ştia doar pe ibericii transferaţi la Dinamo: 

"Ştiam că este un club de tradiţie aici, în România. Nu ştiam foarte multe, pentru că nu cunosc foarte bine campionatul de aici. Dinamo a jucat mereu în competiţiile europene, în Europa League sau în Liga Campionilor şi, voiai sau nu, mereu vedeai un meci de-al lor. 

Cosmin Contra este o bestie. Vorbeşte română, în două secunde vorbeşte în engleză şi după alte două secunde în spaniolă. Aşa cum ai spus şi tu, a jucat mulţi ani fotbal şi ştie cum să antreneze o echipă, aşa că sunt mulţumit să am un antrenor ca el. Adevărul este că nu cunoşteam pe nimeni. Spaniol, da. Noi, între spanioli, ne cunoaştem aproape toţi. Dar eu aveam cea mai bună legătură cu Juan Camara, pentru că am fost cu el la Villarreal", a mai spus Aleix Garcia.  

Manchester City l-a achiziţionat pe Garcia, în 2015, de la Villarreal pentru suma de 4 milioane de euro. Anul acesta, în iulie, cele două părţi şi-au încheiat colaborarea. Mouscron (Belgia) şi Girona (Spania) sunt echipele la care ”cetăţenii” l-au împrumutat pe Garcia, în toţi aceşti ani.

 

 

Afla mai multe despre: aleix garciadinamo 

viewscnt
Articole similare