Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Alexandru Cîmpanu a fost descoperit de un mare fost internaţional, la Chiajna. "M-a văzut şi mi-a zis să aduc două poze şi să vin îmbrăcat de fotbal"

VIDEO | Alexandru Cîmpanu a fost descoperit de un mare fost internaţional, la Chiajna. "M-a văzut şi mi-a zis să aduc două poze şi să vin îmbrăcat de fotbal"
Comentarii

Marţi, 17 noiembrie, naţionala de tineret a României va întâlni Danemarca, la Ploieşti, pe stadionul “Ilie Oană”. Partida decisivă pentru calificarea la EURO 2021.

Din lotul avut la dispoziţie de selecţionerul Adrian Mutu, face parte şi noul jucător an Univeristăţii Craiova, George Cîmpanu (20 de ani), transferat în această vară de la FC Botoşani pentru 250.000 de euro. Mijlocaşul ofensiv nu a bifat decât 30 de minute pentru olteni, însă Adrian Mutu are mare încredere în calităţile sale şi poate o fi arma secretă împotriva scandinavilor, într-un moment în care avem ca variantă doar victoria.

George Cîmpanu a acordat un interviu pentru FRF TV, în care a vorbit despre relaţia cu selecţionerul Adrian Mutu, ce ar însemna o calificare la EURO, ce fost internaţional l-a îndrumat către fotbal şi l-a susţinut în carieră, dar şi sacrificiile familiei pentru ca el să ajungă la un nivel ridicat.

"Este un meci foarte greu, ca oricare altul, ca toate cum au fost din grupă. Este meciul decisiv, jucăm totul sau nimic. Eu am încredere în băieţi şi sper ca la final să ne calificăm şi să ne bucurăm împreună. Să facem toata ţara asta mândră. Noi nu depindem de ei, suntem la mâna noastră, vin aici şi nu o să aibe un meci uşor. Sunt mândru că sunt antrenat de mister, fiind copii cred că mai toţi l-am urmărit când era fotbalist, că a jucat la un nivel foarte mare. Este un vis devenit realitate. L-am urmărit foarte mult şi am văzut ambiţia lui, seriozitatea cu care juca fotbal şi cred că asta sunt cele mai importante lucruri din fotbal şi pe astea trebuie să le iei. Aş vrea să îmbunătăţesc aspectul fizic, masa musculară să mai pun nişte masă musculară, pentru că decât asta mai îmi trebuie. Calitate tehnică bună am, deci mai îmi trebuie puţină forţă şi o să pot să mă bat de la egal la egal cu orice jucător.

Consider că orice fundaş, când am mingea la picior, are dificultăţi. Este normal, îl prind mereu cu faţa, nu ştie la ce să se aştepte. Eu zic că este destul de dificil când am mingea la picior să mă deposedeze. Ţin minte că aveam vreo 6 ani, mergeam pe terenul de la mine din Chiajna, m-a văzut domnul Liţă Dumitru şi mi-a zis: <<Du-te acasă, vino cu două poze, vino îmbrăcat de fotbal că te bag la fotbal>>. M-am dus acasă, am vorbit cu mama mea şi ea a fost cea care m-a dus şi m-a îndreptat spre fotbal. Când am început să cresc ((Liţă dumitru)) îmi zicea Messi şi îmi spunea că are încredere mare în mine, că o să ajung unul din cei mai mari fotbalişti români şi acum când mai vorbesc cu el la telefon îmi zice mereu :<<Uite, s-a adeverit ce am spus eu, că o să joci pentru lotul naţional, că eşti la o echipă de top din România şi asta e doar începutul, nu te opri aici!>>” (Îţi place Messi?) Da. (Ai vrea să joci cu el sau împotriva lui?) Cu el.

Mama a fost cea care m-a ajutat mai mult. La o vârstă fragedă a plecat de lângă mine, fiind nevoită să mă susţină pe plan financiar. A plecat pe vas de croazieră să muncească. A fost nevoită să plece, m-a ajutat financiar, când nu era ea acasă mă mai ajuta unchiu lmeu din partea tatălui meu. Curat în camere. Se ocupa pe parte de igienă, făcea curat în camere, avea câte 14 etaje de făcut în fiecare zi. Eu îii sunt dator ei pentru tot restul vieţii. Ea ştie chestia asta. Noi acum am început o casă, vreau să îi termin casa şi să o fac mândră în continuare că asta este cel mai important lucru pentru ea", a povestit Cîmpanu, pentru FRF TV.

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare