Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Alexandru Dedu, preşedinte FR de Handbal: ”Până nu vor avea echipele 14 zile de pregătire în sală, nu pornim competiţiile”

VIDEO | Alexandru Dedu, preşedinte FR de Handbal: ”Până nu vor avea echipele 14 zile de pregătire în sală, nu pornim competiţiile”

Handbal

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal a vorbit despre situaţia la zi din handbalul românesc şi momentul de start al competiţiilor.

Situaţia generală provocată de Pandemia de Coronavirus afectează în continuare handbalul românesc. De aproape o lună echipele s-au reunit şi se pregătesc în aer liber, în aşteptarea momentului în care vor putea intra în sală.

În mod normal, în luna august ar trebui să se joace atât Liga Florilor MOL, Liga Zimbrilor, cât şi meciurile Final Four-ul Cupei României FAN Courier, atât la masculin, cât şi la feminin, însă lucrurile par că nu se îndreaptă în direcţia cea bună. Ţara noastră înregistrează zilnic un număr din ce în ce mai mare de îmbolnăviri, astfel că nu se pune problema ridicării restricţiilor, iar pentru sportivi acest lucru înseamnă încă o piedică în a se antrena normal.

Preşedintele FRH, Alexandru Dedu, întăreşte acest lucru şi afirmă că sănătatea şi integritatea jucătorilor primează.

Nu ştiu cât va mai dura această situaţie, mai avem aproape două săptămâni timp să luăm o decizie cu privire la desfăşurarea competiţiilor în luna august. Dacă echipele nu vor avea minim 10 zile, două săptămâni, de pregătire în sală în condiţii de joc, nu vom avea aceste evenimente luna următoare", a declarat acesta.

Şeful FRH mărturiseşte că nu i-a fost uşor să conducă acest for în perioada ciudată pe care o traversăm.

Nu sunt fericit că Pandemia m-a prins într-o poziţie de decizie, nu e uşor, vorbim despre soarta a mii de oameni şi bucuria a milioane de oameni care iubesc handbalul", a completat fostul pivot al celor de la Barcelona.

Dedu a mai vorbit de situaţia echipelor naţionale feminine şi masculine, dar şi despre cel mai important eveniment sportiv care ar urma să se dispute în anul 2020 în România, Campionatul Mondial feminin de handbal pentru tineret.

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare