Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Alin Petrache, primul eseu pe noul stadion de rugby Arcul de Triumf

VIDEO | Alin Petrache, primul eseu pe noul stadion de rugby Arcul de Triumf

Rugby

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby abia aşteaptă inaugurarea arenei din centru Bucureştiului, iar gândul său zboară direct la meciurile de calificare ale ”stejarilor” pentru Cupa Mondială din 2023.

Un proiect început acum aproape zece ani! Asta îl sensibilizează pe fostul căpitan al naţionalei de rugby a României, acum preşedinte al Federaţiei. Alin Petrache mai are de aşteptat câteva luni până-şi va vedea visul cu ochii: ”stejarii” să evolueze din nou pe stadionul Arcul de Triumf.

” Nu am cuvinte să descriu ce am în suflet atunci când calc pe acest stadion...nu am apucat să joc niciodată aici, pe stadionul nostru. Stadionul acesta face parte din familia mea. La primul meci aici nu îmi vor da lacrimile doar mie, toţi oamenii care vor fi pe arena aceasta vor simţi purul patriotism şi sufletul de rugbyst” – Alin Petrache, preşedinte Federaţia Română de Rugby.

Următorul obiectiv major – Cupa Mondială din Franţa, 2023

Fostul internaţional le-a luat-o înainte jucătorilor şi a simulat pe terenul încă acoperit cu nisip primele reuşite ale României. Totul cu gândul la Cupa Mondială din 2023.

”Sper să fie un pas cu dreptul în ceea ce înseamnă rugby aici, sper ca atunci când jucăm primul meci să fie cel de calificare la Cupa Mondială din 2023. Avem patru ani să ne pregătim, un ciclu întreg, putem obţine calificarea la Cupa Mondială din Franţa” - Alin Petrache, preşedinte Federaţia Română de Rugby.

”Jucătorii sunt debusolaţi”

Şeful FRR abia aşteaptă ridicarea restricţiilor impuse de Pandemia de Coronavirus şi reluarea activităţii. De altfel, el a şi elaborat un plan de revenire la normalitate în sportul cu balonul oval.

”Am ţinut legătura în toată această perioadă cu jucătorii naţionalei, ei sunt debusolaţi, au trecut 2 luni de când stau în izolare şi nu e deloc un lucru uşor pentru un sportiv profesionist. Noi am pus la punct un ghid de reintrare în activitate, etapizat. Undeva în septembrie vrem să reluăm şi campionatul intern” - Alin Petrache, preşedinte Federaţia Română de Rugby.

Afla mai multe despre: alin petrachearcul de triumf 

viewscnt
Articole similare