Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Ana Maria Popescu şi Eduard Novak, din nou faţă în faţă: ”A fost o mare frustrare pentru mine”. Momente pline de emoţie la sediul COSR

VIDEO | Ana Maria Popescu şi Eduard Novak, din nou faţă în faţă: ”A fost o mare frustrare pentru mine”. Momente pline de emoţie la sediul COSR

Special

Comentarii

Ana Maria Popescu a fost premiată pentru întreaga activitate în cadrul unui eveniment organizat de COSR şi Federaţia Română de Scrimă. Cu această ocazie, legendara sportivă şi-a oficializat şi împăcarea cu ministrul Eduard Novak.

Ajunsă la 37 de ani, Ana Maria Popescu, una dintre cele mai mari sportive din istoria României, şi-a anunţat retragerea din scrimă, după o carieră fabuloasă.

Medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Ana Maria Popescu a fost premiată pentru întreaga activitate în cadrul unui eveniment organizat de Federaţia Română de Scrimă.

Ana Maria Popescu, glume şi un discurs emoţionant la retragerea din activitate

Federaţia Română de Scrimă nu avea cum să nu marcheze printr-un eveniment special retragerea legendarei sportive. La festivitatea au luat loc în sală, printre alţii, Eduard Novak (ministrul Tineretului şi Sportului), Mihai Covaliu (preşedintele COSR), dar şi foştii antrenori ai Anei.

Cuprinsă de multă emoţie, Ana Maria Popescu a încercat deseori să-şi stăpânească lacrimile şi a destins atmosfera cu un simţ al umorului care o caracterizează:

”(n.r. Se aplaudă singura) Să ştiţi că mi-am pus rimelul ăla bun, care nu curge. Domn' preşedinte, ce facem aici? Trebuia să am un om pe care să mă bazez. Of, ce greu e!

E greu să accept că e pentru ultima dată când sunt de partea asta a scenei. De anul viitor vreau să aplaud victoriile României.

Credeţi-mă că a fost cea mai frumoasă poveste la care puteam să sper. Mi-am dorit foarte mult, am muncit şi am albit mulţi oameni la viaţa mea. Ăsta e motivul pentru care nu vreau să devin antrenor prea curând.

Ce vreau să rămână în urma mea după aceşti 20 ani e ideea că se poate, sunt dovada vie, am reuşit.

Ori de câte ori vor avea nevoie şi pe mine mă vor ţine balamalele, voi fi acolo în sala de antrenament, pentru că ştiu ce înseamnă să plângi după un sparring partner. Aşadar, o să o mai vedeţi pe ”Brânzică” îmbrăcată în costum, nu la competiţii oficiale”, a spus emoţionată Ana Maria Popescu.

Ana Maria Popescu s-a împăcat cu Eduard Novak

Printre cei care au aplaudat-o din sală a fost şi Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului. În vară, după ce Ana Maria a ieşit vicecampioană olimpică, a avut un discurs manifest în care a cerut mai mult sprijin pentru scrimă.

A fost contrată atunci chiar de ministrul Eduard Novak, cel care i-a transmis că tot medalie de argint ar fi luat şi dacă bugetul Federaţiei Române de Scrimă ar fi avut 5 milioane de lei în plus.

Punctul culminant al acelui dialog purtat la distanţă a fost atins la Bucureşti, când Ana Maria Popescu a revenit în ţară. Atunci, vicecampioana olimpică a refuzat să dea mâna cu Eduard Novak.

La câteva luni distanţă, apele s-au liniştit şi cei doi îşi zâmbesc din nou. Ana Maria Popescu şi Eduard Novak s-au îmbrăţişat, s-au pupat şi au anunţat că acele momente urâte au fost îngropate.

Din nou, Ana Maria Popescu a scăpat şi o glumă: ”Dacă îmi ziceaţi că e cu atâtea cadouri, mă retrageam în fiecare an şi spuneam că a fost o glumă”.

La rândul său, Eduard Novak spune că acel conflict din vară l-a măcinat destul de mult: ”Acum, că am oficializat faptul că ne-am împăcat cu Ana, toată lumea a auzit. Chiar a fost o mare frustrare pentru mine, că foarte mulţi ani am stat în faţa televizorului şi mă uitam la domnul Covaliou, la Ana cum concurează şi mă bucuram pentru ea.

Dintr-o oarecare circumstanţă am devenit ministru şi peste câteva luni mă aflu în cel mai mare scandal din sportul romanesc. What?”, s-a întrebat retoric Eduard Novak.

”Sper că cu această strângere de mână să încheie, aşa cum a zis şi dânsul, acel scandal în care niciunul nu şi-a dorit să ajungă”, a completat Ana Maria Popescu.

Afla mai multe despre: ana maria popescu 

viewscnt
Articole similare