Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO Aniversare Ioan Andone. Mesaje de la gloriile fotbalului românesc. Reacţie emoţionantă, în direct la Telekom Sport

VIDEO Aniversare Ioan Andone. Mesaje de la gloriile fotbalului românesc. Reacţie emoţionantă, în direct la Telekom Sport

Fotbal

Comentarii

Legenda lui Dinamo, Ioan Andone, a împlinit, pe 15 martie, vârsta de 60 de ani. După mai bine de jumătate de secol în fotbal, Ioan Andone se poate lăuda cu performanţe importante atât ca jucător, cât şi ca antrenor.

Mai multe legende ale fotbalului românesc şi nu numai au ţinut să-i transmită un mesaj aniversar fostul mare jucător al echipei naţionale, antrenor de elită al fotbalului românesc, actual manager la FC Voluntari.

Gică Hagi, Ianis Zicu, Gică Popescu, Gabriel Tamaş, Basarab Panduru, Viorel Moldovan, Florin Răducioiu, Cristi Balaj, Mircea Rednic, Ionel Dănciulescu, Florin Prunea sau Dănuţ Lupu au avut mesaje emoţionante pentru Ioan Andone.

Gică Hagi:  ”Un coleg, un prieten, un fotbalist mare, ne cunoaştem bine şi îi urez sănătate, bucurie şi tot ce îşi doreşte el mai mult”

Gică Popescu: ”La mulţi ani, Ando! Să rămâi la fel de tânăr, voios şi sănătos cum te-am cunoscut!”

Viorel Moldovan: ”Profesore, pe această cale îţi doresc La Mulţi Ani şi să fii sănătos!”

Florin Răducioiu: ”Nu am decât să-ţi urez La Mulţi Ani, să fii sănătos, să te bucuri de familie, de soţie”

Basarab Panduru:  ”Ando, la mulţi ani, să fii sănătos!”

Mircea Rednic: ”Îi doresc în primul rând să aibă grijă de el, să fie sănătos şi trebuie să-i mulţumim pentru toată cariera de fotbalist”

Ionel Dănciulescu: ”Ioan Andone este unul dintre oamenii care mi-a marcat în bine cariera de fotbalist. La mulţi ani!”

Florin Prunea: ”Ioan Andone este unul dintre cei mai mari jucători şi antrenori pe care i-a avut această ţară. La mulţi ani!”

În direct la Telekom Sport, Ioan Andone a reacţionat şi el, emoţionat, la mesajele foştilor mari jucători români: ”E o chestie de apreciere şi vreau să le mulţumesc. Eu nu am fost un golgeter, nu am dat exterioare, dar mi-am dorit mereu,tot timpul, ce e mai bine pentru colegii mei. Le mulţumesc sincer”

Ioan Andone, performanţe ca jucător şi antrenor

Cu Dinamo, Ioan Andone a reuşit performanţe de pus în ramă: semifinale de Cupa Campionilor Europeni, în 1984, şi semifinale de Cupa Cupelor (1990).

Ca jucător, Ioan Andone a debutat în prima ligă din România în 1979, pentru Corvinul Hunedoara, la doar 19 ani, iar patru ani mai târziu a făcut pasul la Dinamo, lângă antrenorul Mircea Lucescu.

În "Ştefan cel Mare", Ioan Andone a devenit un idol al fanilor şi o legendă a clubului, iar cele mai importante performanţe sunt titlurile de campion din 1984 şi 1990 şi cele trei Cupe ale României, din 1984, 1986 şi 1990.

171 de meciuri şi 22 de goluri sunt cifrele sale în tricoul lui Dinamo, fiind unul dintre cei mai apreciaţi fundaşi din istoria clubului. 

"Fălcosul" şi-a încheiat cariera la Heerenveen, în 1993, după ce mai trecuse şi pe la Elche.

Pentru echipa naţională a României, Ioan Andone a reuşit 55 de meciuri şi două goluri marcate.

Ca antrenor, Ioan Andone a cucerit trei titluri de campion al României, două cu CFR Cluj, în 2008 şi 2012, şi unul cu echipa sa de suflet, Dinamo, în 2004. De asemenea, a mai câştigat patru Cupe ale României, trei cu Dinamo, în 2003, 2004 şi 2005, şi una cu CFR Cluj, în 2008.

În palmares are şi o Supercupă a României, cucerită cu Dinamo, în 2006.

De-a lungul carierei de antrenor, Ioan Andone le-a condus pe: Sportul Studenţesc, U Cluj, Petrolul Ploieşti, Farul Constanţa, FC Braşov, FC Bihor, Dinamo, Omonia Nikosia, CFR Cluj, Al Ettifaq, Al Ahli, ŢSKA Sofia, Rapid, FC Astana, Apollon Limassol, Aktobe şi FC Voluntari, unde lucrează în prezent. 

Afla mai multe despre: ioan andoneaniversareflorin răducioiuviorel moldovan 

viewscnt
Articole similare