Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Antrenorul care a cucerit fotbalul cu ţigara în gură. Urmăreşte aici un reportaj cu legendarul Marcello Lippi

VIDEO | Antrenorul care a cucerit fotbalul cu ţigara în gură. Urmăreşte aici un reportaj cu legendarul Marcello Lippi

EURO

Comentarii

Marcello Lippi este un antrenor care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cu toate acestea, trebuie să enumerăm câteva dintre trofeele câştigate de acest tehnician legendar: Cinci titluri de campion în Serie A, toate cu Juventus, UEFA Champions League tot cu "bătrâna doamnă" şi titlul mondial cu Italia, în 2006. În continuare, Telekom Sport îţi oferă un reportaj senzaţional cu unicul Marcello Lippi.

Cu ţigara în gură chiar pe terenul de fotbal, model "copiat" mulţi ani mai târziu de Maurizio Sarri, Marcello Lippi a fascinat, intrigat şi impresionat la Juventus, acolo unde a câştigat 13 trofee în opt ani de zile şi a dus clubul din Torino în vârful lumii fotbalistice. 

  • Urmăreşte Euro Center, în fiecare luni şi marţi, de la ora 19:00, pe Telekom Sport 3. 

Totuşi, Lippi a devenit maestrul tactician pe care îl cunoaştem cu toţii la Napoli. Acolo, în 1993, a luat o echipă care era aproape de faliment (jucătorii nu mai primiseră salariile de şase luni) şi a dus-o în Europa. 

  • Zinedine Zidane, Antonio Conte, Didier Deschamps, Paulo Sousa au fost antrenaţi de Lippi la Juventus, iar între timp au devenit antrenori de succes. 

Când Lippi şi-a dat demisia de la Juventus, în 1999, a fost înlocuit de Carlo Ancelotti, care pe atunci avea doar 39 de ani. 20 de ani mai târziu, Ancelotti este pe banca lui Napoli, dar cu toate acestea, cele mai mari similarităţi le are cu Massimiliano Allegri. Ambii sunt născuţi în Toscana, Lippi în Viareggio, în timp ce Allegri în Livorno, iar ambii au fost numiţi pe banca lui Juventus la aceeaşi vârstă, 46 de ani. Chiar marele Lippi recunoaşte că se vede pe sine în actualul antrenor al "bătrânei doamne".

Afla mai multe despre: marcello lippiserie ajuventusnapoli 

viewscnt
Articole similare