Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Anunţul făcut de Răzvan Burleanu! Când am putea vedea VAR în Liga I: ”Tehnologia costă 700.000 de euro”

VIDEO | Anunţul făcut de Răzvan Burleanu! Când am putea vedea VAR în Liga I: ”Tehnologia costă 700.000 de euro”

Superliga

Comentarii

Răzvan Burleanu a anunţat că e în discuţii pentru aducerea sistemului de arbitraj video şi în fotbalul românesc.

Preşedintele FRF a explicat că este nevoie de minimum şase luni pentru implementarea sistemului, iar costul tehnologiei VAR este de 700.00 de euro.

”În momentul de faţă avem un manager de proiect, stabilit la nivel de Federaţie. Deci pot să spun că am făcut câţiva paşi în această direcţie. Personal, am avut o întâlnire cu CEO-ul furnizorului principal pentru Champions League şi pentru Europa League, mă refer aici la Hawk Eye, şi săptămâna viitoare ne vom vedea din nou. Pentru implementare avem nevoie de 6-8 luni de zile, înainte de a intra live. Deci avem nevoie de 6-8 luni de zile de testare, din momentul în care luăm această decizie.

Aspectul cel mai important e legat de partea financiară. Am discutat şi cu colegii de la LPF, în care Liga Profesionistă trebuie să găsească resursele financiare. Iar noi, bineînţeles, să investim în partea de resurse umane, ceea ce deja am început să facem. Doar costul de tehnologie e undeva în jurul sumei de 700.000 de euro. Nu, per total, pe an, pentru implementare. Doar costuri de tehnologie. La aceste costuri trebuie să mai adăugăm costurile cu arbitrii care vor asigura asistenţa video.

Pasul următor este ca noi să finalizăm această procedură, şi anume acest dialog pe care noi îl avem în momentul de faţă cu un singur furnizor.

După care, după ce vom definitiva aceste discuţii, să putem discuta şi cu alţi furnizori de tehnologie. Pasul următor este să intrăm într-un dialog cu televiziunile, pentru că semnalul tv este acelaşi şi trebuie să intrăm în posesia lui fără să plătim pentru el. După care, după ce vom fi gata, urmează partea de pregătire a tuturor arbitrilor care vor fi implicaţi în acest program, iar LPF să găsească componenta financiară care să acopere aceste costuri. Deci altfel spus, când LPF va reuşi să identifice resursele financiare, noi ca Federaţie, şi mă refer aici la CCA, vom avea nevoie de 6-8 luni pentru implementare”, a spus Răzvan Burleanu.

Afla mai multe despre: varromanialiga 1burleanu 

viewscnt
Articole similare